Luna aceasta îți recomandă 4 cărți speciale prin conținutul lor dar și prin faptul că prezintă diferite moduri prin care putem avea o viață liniștită, sănătoasă și împlinită. Nu doar fizic.

”Sănătate și energie la pahar” este cartea scrisă de Maurizio Cusani care ne prezintă rețete de smoothie-uri și sucuri naturale, tocmai bune pentru a ne hrăni. Volumul conține o sută de rețete rapide, sănătoase și răcoritoare. Însă, rețetele sunt completate de sfaturi și idei despre un stil de viață cât mai sănătos, pentru a îmunătăți starea persoanelor cu varii deficiențe.

”Un volum care va deveni un companion indispensabil în dietele de slăbire sau de detoxifiere și, în funcție de perioada anului, vă va ajuta la pregătirea organismului pentru căldurile de vară, pentru iernile geroase, pentru schimbările bruște de vreme dintre anotimpuri sau în timpul perioadelor de stres.”

 

 

 

Patrick Holford publică în 2016, cartea ”Medicina buna - Solutii naturale sigure pentru peste 75 de probleme de sanatate generale”. Reprezentând pentru mulți o  deschizătoare de de drumuri către cele mai sigure și eficiente căi naturale pentru prevenirea și combaterea anumitor boli.

Prin studiile de caz prezentate, acesta oferă sfaturi care sunt menite să ajute oamenii să aibă parte de o viață fără stres, cu o alimentație potrivită și sănătoasă.

”Toate solutiile propuse sunt testate si li s-a dovedit eficienta, atat in studii clinice, cat si in practica. Pentru fiecare afectiune sunt incluse urmatoarele informatii:

* Cinci sau sase solutii ale medicinei bune– cum actioneaza fiecare solutie si ce trebuie sa faci;

* Cele mai bune si cele mai rele alimente– ce alimente trebuie sa consumi si pe care sa le eviti;

* Cele mai bune suplimente alimentare.„

 

 

”Sănătatea femeii. Ghid practic pentru toate femeile indiferent de vârstă” este titlul cărții scrise de Dr. Lesley Hickin și prezintă rezultatele celor mai actuale progrese medicale, însumând ultimele descoperiri în ceea ce privește starea de sănătate a femeilor de toate vârstele.

Corpul unei femei este destul de complex și are nevoie de o îngrijire adecvată. Nu avem cum să știm totul, însă ne putem documenta oricând, astfel cunoscund toate funcționalitățile corpului.

”Problemele legate de reproducere, descoperirea propriei sexualitati, afinitatile, intimitatea, fanteziile si abuzul, utilizarea corecta a metodelor contraceptive, precum si recomandari pentru cazul unei sarcini nedorite sunt prezentate in detaliu. Evident nu au fost omise bolile cu transmitere sexuala.”