Ziua copilului a intrat in istorie in anul  1925, cand a fost  mentionata pentru prima data la Geneva, in cadrul Conferintei Mondiale pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor. In anul 1954, UNICEF a emis o recomandare ce prevedea ca fiecare Stat sa celebreze „Ziua Copilului”.

Declaratia cu privire la drepturile copilului a fost aprobata pe 20 noiembrie 1959 si a proclamat drepturi egale pentru copii la educatie, asigurare sociala, dezvoltare fizica si spirituala, indiferent de culoarea pielii, nationalitate, origine sociala, situatie materiala sau alte statuturi.

Totodata, aceasta declaratia face un apel la parinţi, organizatii negurnamentale si guvernele tuturor statelor de a recunoaste si respecta drepturile copiilor.

Ce inseamna pentru tine copilaria? Exprima printr-o propozitie sau fraza cum ai descrie copilaria si poti castiga unul dintre cele trei rucsacuri DELFIN, in care vei gasi cateva surprize!

Descrierea va fi postata printr-un comentariu la anuntul concursului pe pagina de Facebook a editurii Defin. Nu uita sa dai dai SHARE postarii ce anunta concursul si LIKE la pagina editurii Delfin, pentru a intra in concurs. Castigatorii vor fi alesi prin extragere aleatorie, prin intermediul site-ului tragerilasorti. ro.

Concursul se va incheia la sfarsitul acestei zile, iar castigatorii vor fi anuntati maine, 2 iunie 2015.

Mult succes!