Dragi elevi ai clasei a VI-a,

 

Știm că vă pregătiți intens pentru Evaluarea Națională si mai știm că aveți nevoie de tot suportul necesar dezvoltării competențelor de limbă, comunicare, matematică și științe.

 

Evaluarea Natională nu trebuie să stârnească elevilor sentimente de teamă, pentru că, așa cum menționează și autoarele lucrărilor noastre, această testare,,NU este nici examen, NU este nici concurs”, ci constituie o metodă de reglare și optimizare a demersului didactic.

 

Ce este, în fapt, această testare? Este o etapă importantă în viața fiecărui elev, cu rol de preorientare educațională, o etapă care trebuie parcursă cu ușurință, fără stres pentru elevi, profesori sau părinți.

 

De ce lucrările Editurii Delfin pentru Evaluarea Națională la clasa a VI-a?

Ne propunem în următoarele rânduri să vă spunem exact de ce aceste lucrări sunt o sursă de inspirație pentru fiecare dintre voi! Să le tratăm, așadar, pe rând:

 

  1. Evaluare Națională – limbă și comunicare, clasa a VI-a (română, engleză, franceză) – modele de teste

 

Pentru că lucrarea Editurii noastre își propune să antreneze atât profesorii, cât și elevii într-o activitate plăcută și utilă, care să conducă la o eficiență maximă pe termen lung, prin dobândirea unor competențe fundamentale pentru orice elev.

 

Să cunoști o limbă străină de circulație internațională (cum este engleza sau franceza) înseamnă să dobândești deprinderi de comunicare mai bune, să poți descoperi culturi noi, să îți poți deschide mintea, să poți lega prietenii și să poți călători pretutindeni.

 

Pe lângă dezvoltarea capacităților cheie fundamentale,, A învăța să înveți”, această lucrare vă ajută să descoperiți plăcerea de a citi, de a viziona un film, de a călători; astfel, veți putea cunoaște personalități care au schimbat lumea, veti descoperi importanța voluntariatului și a prieteniei, veți putea învăța cum să tratați o dezbatere între voi, părinți și profesori, cum să mâncați sănătos, cum să protejați mediul înconjurător și multe altele…

 

Cele 37 modele de teste (25 teste română-engleză, 10 teste română-franceză și cele 2 modele din 2016) sunt elaborate în conformitate cu subiectele susținute la Evaluarea Națională din 2016 și reprezintă cea mai bună metodă de îmbinare, prin comunicare, a limbii române cu limba engleză și limba franceză.

 

  1. Evaluare Națională – matematică și științe, clasa a VI-a – modele de teste

 

Matematica este știința care te ajută să fii organizat, să fii exact, logic și cu o abordare practică.

Ne-am gândit la o metodă eficientă de a te ajuta să-ți dezvolți cunoștințele de aritmetică și/sau geometrie, odată cu dezvoltarea altor competente inter și transdisciplinare.

 

Cum să nu îți placă să înveți matematică prin cultură generală? Cum să nu îți placă să descoperi lucruri pe care nu le-ai identificat până acum, să înveți să te autoevaluezi și să dobândești noi cunoștințe despre lumea care te încojoară?

 

Acesta este scopul lucrării noastre: să-ți depășești limitele de cunoștințe și să înveți să le abordezi transdisciplinar.

 

Cu deplina convingere că lucrările noastre constituie instrumente eficiente și agreabile de pregătire pentru Evaluarea Națională,  vă dorim mult success tuturor!

 

Editura Delfin