In perioada 24-28 august, Editura Delfin a organizat pentru un grup de elevi format din 16 copii o tabara de vara la munte. Premiul a fost oferit in urma concursului-proiect “Scoala viitorului”, regasit in paginile auxiliarului “Jurnal de vacanta” - lucrare la limba si literatura romana si matematica, pentru clasele V-VIII.

Editura Delfin a asigurat cazarea pentru echipele castigatoare, "Vanatorii de poveste", "Eco-Elev, si profesorii coordonatori, la complexul turistic Satul Prunilor din Comuna Pietrosita, Judetul Dambovita. 

Timp de o saptamana, elevii de clasa a V-a si a VI-a s-au bucurat de activitati recreative si educative (jocuri in aer liber, pictura si desen, foc de tabara, concursuri pe echipe, seri de teatru si improvizatie, jocuri de strategie etc.), imbinate cu activitati de vizitare si cunoastere de locuri noi. Itinerariul organizat a inclus vizite la Dino Parc Rasnov, Cetatea Rasnov, Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Castelul Bran, Aventura Parc Brasov si Gradina Zoologica din Brasov.

In cadrul taberei, echipele castigatoare au prezentat proiectele “Scoala viitorului”, la care au lucrat timp de o luna. Copiii au creat conceptele si machetele unor scoli in care predomina verdeata si natura. Acestia au luat in calcul componenta ecologica, mentionand ca ar dori ca incalzirea sa se faca printr-un sistem eco, care sa nu implice arderea lemnelor. Salile de clasa vor fi dotate cu laptopuri pentru profesori si elevi, iar laboratoarele vor detine toate dotarile necesare. Copiii vad scoala ca locul in care petrec cea mai mare parte a timpului, astfel ca, si-ar dori ca impreuna, elevi si profesori, sa formeze o mare familie.

Proiectul “Scoala viitorului” a fost gandit ca un impuls pentru elevi sa fie creativi, responsabili, sa lucreze in echipa si, mai ales, sa-si sustina punctul de vedere cu privire la mediul educational intr-un mod cat mai original. Tabara de vara a venit in intampinarea elevilor drept rasplata pentru efortul depus, fiind organizata pentru ca acestia sa aiba parte de o binemeritata vacanta in care sa se relaxeze, sa invete lucruri noi si sa isi faca prieteni.

Va invitam sa consultati jurnalul de vacanta din tabara, pe zile, pe pagina de facebook Editura Delfin.

Citeste si: Elevii de la "Scoala viitorului" pleaca in tabara!