Concursul verii “Scoala viitorului” s-a incheiat, insa aventura si provocarile nu se opresc aici!

In urma concursului verii “Scoala viitorului” din paginile JURNALULUI DE VACANTA, 30 de echipe de elevi din toata tara s-au intrecut in idei originale si viziuni dintre cele mai inovatoare, cu scopul de a construi o scoala a viitorului asa cum si-o doresc, pentru a da viata unui vis, dar si din dorinta de a demonstra ca viitorul scolii sta si in mainile lor.

Editura Delfin organizeaza pentru echipele castigatoare o tabara cu titlu gratuit la munte. Astfel, elevii, impreuna cu profesorii coordonatori, vor pleca in vacanta la Sinaia, in perioada 24-28 august 2015.

Vom spune povesti si vom canta in jurul focului de tabara, vom organiza conferinte, seri de lectura si improvizatie, vom realiza si lua parte la jocuri si activitati educative si vom vizita cele mai frumoase si distractive locuri din imprejurimi, locuri incarcate de istorie.

Discipoli ai viitoruluiaventurieri ai cunoasteriiactionari de visevanatori de povesteeroi ai literaturii si alte echipe de elevi iscusiti, mstire-14_700x420.jpguncitori si veseli au colaborat pe timpul verii, au creat schite si desene, realizand machete 3D sau machete din materiale reciclabile ce ar putea fi invidiate de mari arhitecti si activisti in ecologie.

Pentru realizarea proiectelor din Jurnalul de vacanta la Limba si literatura romana sau la Jurnalul de vacanta la Matematica, membrii echipelor au indeplinit cu succes roluri de jurnalisti, designeri, arhitecti, juristi, vizionari, manageri si au transpus proiectele in filmulete publicitare de prezentare a echipei.

"Daca nu va exista un viitor, vom crea noi unul!""Impreuna noi luptam, aripi visului sa dam!",  "Disce visum, disce volatum - Invata visul, invata zborul!""Povestile intretin visurile, scoala decide viitorul!" sunt doar cateva dintre sloganurile echipelor participante.

gologanu-team-1_700x527.jpg

Ce a insemnat pentru creatorii scolii viitorului acest proiect? Un prilej de a arata ca stiu ce este bine pentru ei, elevii declarand la unison ca au fost incurajati sa isi exprime ideile si fantezia, sa se joace si sa munceasca in echipa. Toate echipele participante considera ca sunt castigatoare prin ceea ce au invatat si aprofundat pe parcursul desfasurarii concursului.

Concursul s-a desfasurat pe Facebook. In urma “Like-urilor” primite din partea publicului, locul I Ia Limba si literatura romana fost castigat de echipa “Vantorii de poveste” - Scoala gimnaziala Cibilia, Buzau, iar locul I la Matematica a fost obtinut de echipa “Eco-Elev”- Scoala gimnaziala Magiresti, Bacau. 

Regasiti toate echipele participante si proiectele lor pe pagina de facebook a editurii Delfin

 

Va invitam sa luati parte la aventura noastra!