Se apropie noaptea de Halloween, iar noi deja ne-am pregatit! Vrei sa iti aduni prietenii si sa organizati o petrecere ca in filme? Sau vrei sa bantui toata noaptea la petreceri mascate? Oricare ar fi raspunsul, trebuie doar sa treci pragul librariei Delfin!

 

De aici, iti poti alege tot ce ai nevoie pentru noaptea de 31 octombrie. Tot de la noi, poti pleca la colindat, direct costumat! Cu pelerina de magician, pe matura de vrajitoare, in costum de mumie, fantoma sau schelete! Nu iti va lipsi dovleacul-felinar si galetusa pe care o vei umple cu dulciuri si bomboane.

 

Ne gasesti pe Strada Cernauti numarul 31, Sector 2, Bucuresti, de luni pana vineri, intre orele 10: 00-19: 00, si sambata, intre 10: 00-14: 00.

 halloween-2_700x700.jpg

De origine celtica, Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sarbatori din lume. Inca din secolul XIX, a fost raspandita in lume de imgrantii irlandezi din America. Termenul "Halloween" reprezintă o varianta scotiana a denumirii "All-Hallows-Even"adica noaptea de dinaintea sarbatorii crestine a tuturor sfintilor

 

De Halloween, ne mascam in personaje infricosatoare si colindam pe la case, intreband „Trick or treat?” (Pacaleala sau dulciuri?). Traditia spune ca, daca persoana intrebata nu ne ofera dulciuri, avem voie sa o speriem cu o mica farsa!

 

Merele glazurate sau caramelizate se numara printre mancarurile traditionale de Halloween. Nu lipsesc bomboanele si caramelele in foma de cranii, paianjeni, lilieci si, bineinteles, preparatele din dovleac.