Lectura a fost și a ramas un element indispensabil pentru fiecare persoană în parte. Ea are ca prim scop dezvoltarea multilaterală a personalitații și lărgirea orizontului său cultural. Literatura contribuie și la însușirea unei limbi mai bogate, cu mai multe posibilități de a concretiza gândurile în forme cât mai expresive.

Important este ca din fiecare carte să invățăm ceva. Acest lucru se poate obține doar printr-o lectură minuțioasă, prin diferențierea esențialului de neesențial, prin notarea anumitor idei și impresii, prin înțelegerea adevăratului sens al cuvintelor. camil-dragoste.jpg

Pentru îmbogațirea vocabularului este necesar să căutăm în dicționar cuvintele necunoscute, să extragem citate și să formulăm concluzii. Trebuie să citim zilnic cel puțin un sfert de oră sau măcar o singură pagină.

În continuare veți găsi o scurtă listă a lecturilor necesare pentru examenul de bacalaureat la Limba și Literatura romană, subiectul III, pe care le puteți comanda pe site-ul nostru www. librariadelfin. ro.

Baltagul - Mihail Sadoveanu
Iona - Marin Sorescu
O scrisoare pierdută - Ion Luca Caragiale
Povestea lui Harap-Alb - Ion Creanga
Luceafărul - Mihai Eminescu
Plumb - George Bacovia
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga
Testament - Tudor Arghezi
Riga Crypto și Lapona Enigel - Ion Barbu
Leoaica tănară, iubirea - Nichita Stanescu
În gradina Ghiețimani - Vasile Voiculescu
ion.jpg  romanul_adolescentului_miop.jpg mara.jpg