Editura Delfin vine in intampinarea profesorilor, elevilor si parintilor cu cinci lucrari complexe de perfectionare a competentelor la Limba si Literatura Romana. Totodata, lucrarile de fata au rolul de a pregati elevii pentru evaluarile nationale si Examenul de Bacalaureat din 2015.

Cea mai recenta inovatie in materie de auxiliare didactice este lucrarea “Portofoliul de evaluare Formativa - Limba si Literatura Romana, clasele V-VIII”. Realizat sub forma unei mape de teste ce pot fi detasate, corectate si indosariate, portofoliul reprezinta un sistem practic prin intermediul caruia elevii se pot autoevalua in orice moment. Pentru profesori, lucrarea este o modalitate facila de a urmari, in mod constant, stadiul de pregatire a elevilor. Parintii au de asemenea posibilitatea de a observa evolutia activitatii scolare pe parcursul celor patru ani de studiu. Lucrarea include teste anuale, grile de evaluare si autoevaluare, modele de teza. 

Tot pentru elevii de gimnaziu, Editura Delfin a lansat lucrarile “Perfectioneaza-ti competentele de Comunicare” si “Exerseaza compunerile pentru nota 10”.

Prin exercitii diversificate si sintetizarea aspectelor teoretice, lucrarea “Perfectioneaza-ti competentele de comunicare” trece in revista toate continuturile fundamentale in materie de vocabular, fonetica, lexic si morfosintaxa. Volumul este atractiv pentru profesori si elevi deopotriva, prin structurarea pe modelul deja consacrat “Stiu-Descopar-Aplic!”.

Stii sa redactezi compuneri avand ca suport texte literare, nonliterare, compuneri imaginative si compuneri reflexive?. Aflata la a doua editie, lucrarea “Exerseaza compunerile pentru nota 10” include noile continuturi din programa pentru Evaluarea Nationala 2015: doina populara, balada populara, romanul si genul dramatic.

Pentru elevii de liceu, Editura Delfin propune lucrarile “Eseul Argumentativ in 100 de exemple” si “Textul Literar - Concepte si exercitii propuse”.

Prima lucrare ofera elevilor 100 de exemple de rezolvare a subiectului de eseu argumentativ. Volumul se adreseaza in mod special elevilor care se pregatesc pentru sustinerea examenului de Bacalaureat, acoperind toate tipurile de subiecte: proba orala, profilul real si profilul uman. Temele de studiu propuse, precum ‘internetul’, ‘jocul’, ‘prietenii’, ‘idealul’ sunt diverse si captivante!.

Lucrarea “Textul Literar - Concepte si exercitii propuse” faciliteaza elevilor intelegerea textului literar, urmarind cele doua directii principale de studiu: lucrul la clasa si pregatirea pentru Examenul de Bacalaureat. Prin intermediul acestui auxiliar, autorul lanseaza o provocare elevilor, aceea de a nu fi doar simpli receptori, ci si creatori!. 

1.jpg  6.jpg 5.jpg 4.jpg 3.jpg