Luna Iunie își face apariția o dată cu Ziua Copilului. Ziua celor mai mici dintre noi, celor care se bucură la orice mică descoperire și nu în ultimul rând, ziua celor care merită toată atenția, timpul și energia noastră. Toți știm cât de important este să investim în activitățile celor mici și în viitorul acestora. Cărțile reprezintă unul din multele oportunități prin care cei mici se pot dezvolta. Încă de la o vârstă fragedă copii deschid fel și fel de cărți și aud povești cu prinți și prințese, mai târziu citind singuri cărți în funcție de preferințele lor.

De ziua lor, am selectat cărți pe care orice copil, indiferent de vârstă trebuie să le citească. Acestea sunt:

  1. Din lumea celor care nu cuvanta - Emil Garleanu, carte ce conține cele mai cunoscute și importante lucrări ale lui Emil Gârleanu. Copiii de vor întâlni cu ”Gândăcelul”, ”Musculița”, ”Calul”, și vor afla informații importante din ”Când stăpânul nu-i acasă”.
  2. Nuvele si povestiri - Barbu Stefanescu Delavrancea. Printre paginile acestei minunate cărți, cei mici vor descoperi povești interesante și întâmplări amuzante ce au la bază fapte reale cu personaje precum ”Bunicul”, „Moș Crăciun”, ”Neghiniță”, ”Hagi-Tudose” și altele.  Cartea este recomandată atât celor mici, pentru a fi citită de către părinți sau bunici, dar și celor mai mari care doresc să-și aducă aminte de perioada copilăriei.
  3. Amintiri din copilarie - Ion Creanga, carte cu povești prețioase din viața lui Nică, personajul principal al acestei minunate lucrări scrise de Ion Creangă. Indiferent de vârstă trebuie să faci cunoștință cu Nică și pățaniile lui. Cartea, pe lângă cele patru volume ale lucrării ”Amintiri din copilărie”, conține și celebrele povești și povestiri ale scriitorului.
  4. Basme. Sarmanul Dionis - Mihai Eminescu. Basmele lui Eminescu sunt de neratat și trebuie citite fiecărui copil în parte. Copiii vor face cunoștință cu personaje importante din cultura românească, precum ”Făt Frumos”, ”Călin Nebunul”, ”Frumoasa lumii” și multe alte personaje care vor deveni, pe parcurs, prieteni buni ai celor mici.
  5. Mara - Ioan Slavici. Când copiii o vor cunoaște pe Mara a lui Slavici se vor îndrăgosti de ea și de poveștile acesteia. De curajul și ambiția acesteia dar și de modul prin care aceasta reușește să zâmbească indiferent de situațiile prin care trece.

Așadar, v-am prezentat câteva volume din colecția Beletristica DZC, colecție ce conține multe alte cărți ce așteaptă să fie descoperite. Lucrările sunt tipărite pe hârtie reciclată, aducând astfel un plus valorea lucrărilor. Prin acest fapt dorim să-i implicăm și pe cei mici în protejarea mediului înconjurător.

Întreaga colecție poate fi descoperită aici.