Joi, 10 aprilie 2014, la Muzeul Țăranului Român, în incinta Librăriei Cărturești, Editura Delfin a lansat oficial prima carte de fantezie istorică din România, o trilogie mult așteptată de iubitorii de carte: ”Regele lupilor – Toiagul de stejar”, de George Cornilă.
 
Literatura de ficţiune rămâne în topul preferinţelor cititorilor, prin universul plin de magie şi mister pe care îl crează, fiind o modalitate plăcută de a evada din cotidian şi de a porni în aventura unor lumi necunoscute. Farmecul miturilor greceşti, scandinave şi romane a delectat imaginaţia a mii de cititori pasionaţi de mitologie şi istorie, făcând din lumile create de J. R. R Tolkien și George Martin, adevărate capodopere literare.
Cu o istorie veche, încărcată de evenimente pierdute în negura timpului, şi o mitologie bogată şi frumoasă, ţara noastră devine pentru prima dată, un uriaş teren de joacă pentru un scriitor pasionat de vremuri imemoriale, în care viaţa cotidiană se împleteşte maiestuos cu lumea fantasticului. 
Fiind pasionat încă din copilărie atât de istorie, cât şi de mitologie, citind tot ce-mi cădea în mâna pe aceste teme, luându-mi în permanenţă notiţe şi creionând schiţe, consider că această carte m-a aşteptat dintotdeauna pentru a o scrie sau că, în toţi aceşti ani, m-am pregătit pentru ea, fără a bănui măcar. Simţeam nevoia să o scriu, aşa cum simţeam nevoia de a citi o astfel de lucrare, o carte care să vorbească despre istoria şi mitologia noastră, fără polemici, fără interese şi fără pretenţii de stabilire a unui adevăr”, a declarat autorul George Cornilă.
 
Lucrarea reprezintă o fantezie istorică, în care războinici daci, soldaţi romani şi barbari cimerieni trăiesc pe pământuri câştigate din ghearele balaurilor, ale zmeilor, ale scorpiilor şi ale ghionoilor, într-o lume a farmecelor, a blestemelor şi a miracolelor, deasupra căreia veghează o sumedenie de zei, unii milostivi, alţii necruţători. Este o lucrare amplă care pătrunde şi descrie cu o fină minuţiozitate, cele mai profunde sentimente de apartenenţă şi conservare ale neamului dac; eroi legendari, ghidaţi în lupta lor pentru libertate de o voinţă de fier, îndârjire şi mai presus de toate, de iubire faţă de strămoşi şi trecutul glorios al unui popor neînfricat.
 
Cartea Regele lupilor: Toiagul de stejar aparține genului “historical fantasy”, care se bucură de o mare popularitate în Occident, producând remarcabile bestselleruri internaționale. Până acum, autorii români s-au arătat prea puțin interesați sau chiar rezervați față de acest gen literar. Iată că tânărul scriitor George Cornilă nu are asemenea complexe și are curajul de a de a explora noul teritoriu, oferindu-ne o poveste fermecătoare și originală, care excelează în racorduri surprinzătoare între real și imaginar”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Ofrim.
 
Evenimentul de lansare a adus la aceeaşi masă de discuţii personalităţi de seamă ale lumii culturale româneşti, invitaţii speciali prof. univ. dr. Cristian Tiberiu Popescu şi conf. univ. dr. Alexandru Ofrim lăudând curajul tânărului scriitor George Cornilă de a aborda istoria neamului românesc într-o manieră plină de imaginație, fără polemici, interese și pretenții de stabilire a unui adevăr.
Tot în cadrul manifestării, a fost desemnat, prin tragere la sorți, câştigătorul concursului organizat de Editura Delfin pe pagina oficială de facebook a cărţii, premiul constând într-un weekend de 5 stele pentru 2 persoane, la Ioana Hotels Sinaia, în perioada 25-27 aprilie 2014.
 
Partener eveniment: Muzeul Țăranului Român