Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Hristev Anatolie

  • 8 cărți
Librăria Delfin propune elevilor, profesorilor și părinților o serie de manuale, culegeri bac și cărți școlare de fizică pentru liceu, scrise de cunoscutul profesor Anatolie Hristev, fost profesor la Facultatea de Fizică din București. Toate lucrările sunt publicate de către editura APH și tratează domeniul fizicii, atât la modul general, cât și nuanțat, structurat pe categorii, precum optică, termodinamică, electricitate, etc.
 
Un prim titlu este o culegere fizica Hristev de 256 de pagini care tratează probleme propuse din capitolele fizicii precum Optică, Fizică atomică și nucleară, alături de rezolvări complete la fiecare problemă. Nivelul de dificultate a problemelor permite elevilor abordarea facilă, nivelul crescând până la cel asemănător problemelor ce se dau la examenele de admitere la facultățile de profil. Cartea conține și un breviar teoretic necesar pentru cunoștințele generale, care se adresează în special studenților. Se adresează atât elevilor din liceu, celor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat si pentru examenul de admitere in învățământul superior, cat si studenților din școlile postliceale, colegii, institute pedagogice, institute tehnice si politehnice pentru subingineri si ingineri. Toate problemele sunt rezolvate complet și amănunțit.
 
O altă lucrare stufoasă, de 352 de pagini, este și Mecanica si Acustica, curs si probleme propuse. Cartea reprezintă cursul predat de autor la Facultatea de Fizica București, in anul I al cursurilor de fizică generală. Cartea se adresează studenților din învățământul postliceal, fiind însă utilă și elevilor care se pregătesc pentru bacalaureat. Cuprinde mecanica newtoniană și relativistă, mecanica fluidelor, oscilații și unde, acustică.
 
Pentru elevii de liceu, Librăria Delfin propune două culegeri de probleme de fizică, împărțite pe ani de studiu, pentru clasele a IX-a și a X-a, respectiv a XI-a și a XII-a. Cărțile tratează probleme propuse din toate capitolele fizicii studiate in clasele de liceu, alături de răspunsuri amănunțite, în conformitate cu Programa Ministerului Educației. Lucrarea poate fi utilă pentru elevii care se pregătesc pentru BAC sau pentru admiterea în învățământul superior. Toate problemele au indicații de rezolvare și răspunsuri atât sub formă literara cât și numeric, iar problemele sunt aranjate după gradul de dificultate. Primul volum (clasele 9 și 10) cuprinde optica, mecanica, termodinamica si electricitate, iar vel de-al doilea volum (clasele 11-12) conține fluide, termodinamica si fizica moleculara, oscilații mecanice si unde elastice, curent alternativ, optica, fizica atomică și nucleară.
 
Librăria Delfin mai are, pentru elevii studioși care vor să aprofundeze sau să exceleze în acest domeniu o serie de culegeri Anatolie Hristev fizica cu ajutorul cărora elevii pot studia amănunțit diverse ramuri ale fizicii, și anume: mecanică, optică, termodinamică și electricitate.
Cartea care se ocupă de capitolul mecanică expune probleme propuse alături de rezolvări complete la fiecare problemă.
Cartea de optică se adresează elevilor de clasa a IX-a și a XII-a și conține 269 de probleme rezolvate complet.
 
Capitolul termodinamică se adresează elevilor de clasa a X-a, precum și celor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat și admitere la facultate. Conține 484 probleme rezolvate.
Cartea Probleme de fizică din domeniul electricitate se adresează elevilor de clasă a X-a și a XI-a și conține 530 de probleme rezolvate complet și amănunțit.
Created in 0.045 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.