Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

12 teme de Drept constitutional - Andreea Vertes-Olteanu

12 teme de Drept constitutional - Andreea Vertes-Olteanu
-5%
Preț: 66,41 lei
69,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061809363
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 356
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea 12 teme de Drept constitutional se adreseaza, in primul rand, studentilor din invatamantul juridic si a fost gandita pentru a tine cont de metodele actuale de predare, care pretind din partea cursantilor cunostinte solide cu privire la notiunile de baza ale dreptului, dar si stapanirea jurisprudentei constitutionale. Cum teoria fara practica este golita de continut, iar practica fara teorie este oarba, cartea penduleaza la fiecare capitol intre cele doua. Autoarea a ales pentru partea teoretica o abordare accesibila, dar riguroasa, a institutiilor fundamentale studiate (Constitutia, separatia puterilor, statul de drept, controlul constitutionalitatii legilor, institutiile cheie ale constitutionalismului modern), cu explicatii clare si concise, tabele analitice sau sinteze, punand accentul in egala masura pe aspectul practic: exemple si jurisprudenta, exercitii practice, lexic juridic in context, subiecte de dezbatere, intrebari-grila, simulari de teste, modele de rezolvare, spete etc.
 
Din cuprins
  • Controlul respectarii ierarhiei normative
  • Efectele deciziilor Curtii Constitutionale
  • Separatia puterilor in stat
  • Actele Parlamentului Romaniei
  • Protectia mandatului parlamentar
  • Prim-ministrul
Puncte forte
  • Imbinarea notiunilor teoretice cu parte practica
  • Jurisprudenta constitutionala bogata
  • Bibliografie relevanta pentru studiul dreptului constitutional
  • Structura precisa si usor de lecturat
 
Andreea Vertes-Olteanu este lector universitar dr. in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea de Vest din Timisoara.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.