Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Auxiliar de Algebra si Geometrie - clasa a VIII-a

Auxiliar de Algebra si Geometrie - clasa a VIII-a
-5%
Preț: 21,85 lei
23,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065143043
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 320
Format: 16 x 23.5
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea compartimentata pe capitole, pe unitati de invatare si chiar pe lectii grupeaza elementele de continut ale programei scolare actuale cu respectarea logicii interne de dezvoltare a conceptelor matematice si ofera atat elevilor, cat si profesorilor lor un volum de exercitii si probleme pe cat de variate, pe atat de originale, care au menirea sa-i ajute in abordarea si completarea manualelor alternative care sunt depasite de actuala programa scolara.
Intentia declarata a autorilor este de a se alinia programei actuale, iar lucrarea se constituie intr-un auxiliar ales de colegul nostru „ratacit“, poate, printre atatea culegeri de probleme, grupate dupa anul sau locul in care au fost propuse.
Lucrarea constituie un suport eficient pentru profesori, elevi si parinti pentru o evaluare si o autoevaluare cat mai obiectiva, de aceea fiecare exercitiu si problema are specificata nota corespunzatoare.
Pentru fiecare capitol si unitate de invatare au fost selectate probleme semnificative, acordandu-se o atentie sporita pentru acele capitole in care manualele alternative sunt deficitare.
Structura problemelor contribuie la utilizarea lucrarii ca un instrument eficient de lucru in tratarea diferentiata a elevilor in functie de posibilitatile intelectuale ale fiecaruia si de interesul manifestat pentru studiul matematicii. S-a optat pentru probleme semnificative si eficiente, atat pentru consolidarea cunostintelor in diferite etape, cat si pentru pregatirea testelor de evaluare curenta, semestriala sau finala.
Numeroase probleme cer modelarea matematica a unor fenomene din lumea inconjuratoare, probleme care lipsesc din culegerile actuale si au un rol important in formarea matematica a elevilor in vederea abordarii altor discipline scolare.
Pentru formarea competentelor europene specifice studiului matematicii in gimnaziu, lucrarea a fost astfel conceputa incat sa contribuie la formarea obisnuintei elevilor de a apela la concepte si metode matematice in abordarea unor situatii cotidiene sau pentru rezolvarea unor probleme practice.
Lucrarea prezinta 25 de teme de sinteza care contin consideratii teoretice la notiunile de baza ale programei ce pot fi utilizate la sistematizarea cunostintelor cat si in activitatile optionale precum si numeroase modele de probleme rezolvate si comentate.
De asemenea, lucrarea cuprinde 24 modele de teste respectand criteriile de notare pentru aprofundarea cunostintelor si recapitularea pentru teza precum si 4 variante pentru lucrarea scrisa pe semestrul I si 4 variante pentru lucrarea scrisa pe semestrul al II-lea, subiectele date la Evaluarea Nationala in perioada 2013-2015; se obtin: 40 de puncte din itemi de nota 5; cate 20 de puncte din itemi de nota 7, respectiv 9; 10 puncte din itemi de nota 10 si 10 puncte se acorda din oficiu.
Dupa prezentarea enunturilor problemelor propuse urmeaza solutii si comentarii.
In general solutiile prezentate nu sunt exhaustive, lasand posibilitatea utilizatorului de a contribui efectiv la completari.
Suntem recunoscatori si adresam multumirile noastre tuturor colaboratorilor, pentru observatiile, sfaturile si recomandarile de care am beneficiat in redactarea lucrarii.
Cuprins:

    ALGEBRA
    CAPITOLUL I. NUMERE REALE
         . Exercitii de recunoastere a numerelor intregi, rationale, irationale
    Reprezentarea numerelor reale pe axa numerelor prin aproximari. Ordonarea numerelor reale. Modulul unui numar real (valoarea absoluta
    Intervale de numere reale
    Operatii cu numere reale
    Rationalizarea numitorului de forma sau, a, b  *..
    Calcule cu numere reale reprezentate prin litere
    Adunarea si scaderea
    Inmultirea. Impartirea. Ridicarea la putere
    Formule de calcul prescurtat
    Descompuneri in factori. Factor comun
    Gruparea termenilor
    Descompunerea diferentei de patrate
    Restrangerea ca patrat
    Metode combinate
    Aplicatii la descompunerea in factori
    Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Amplificarea si simplificarea
    Operatii cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere
    Adunarea. Scaderea. Inmultirea. Impartirea.
    Ridicarea la putere
    Ordinea efectuarii operatiilor si folosirea parantezelor. Aplicatii
    CAPITOLUL II. FUNCTII
    Produs cartezian. Reprezentarea intr-un sistem ortogonal de coordonate...
    Notiunea de functie. Functii definite pe multimi finite, exprimate cu ajutorul unor diagrame, tabele, formule; graficul unei functii, reprezentarea geometrica a graficului
    Functii de tipul f: A  , f(x) = ax + b (a, b  ), unde A =  sau o multime finita; reprezentarea geometrica a graficului functiei; interpretarea geometrica
    CAPITOLUL III. ECUATII, INECUATII SI SISTEME DE ECUATII
    Ecuatii de forma ax + b = 0, unde a si b sunt numere reale
    Ecuatii de forma ax + by + c = 0, unde a, b, c sunt numere reale, a  0, b  0...
    Sisteme de ecuatii de forma unde a1, b1, c1, a2, b2, c2 sunt numere reale; rezolvarea prin metoda substitutiei si /sau prin metoda reducerii; interpretarea geometrica
    Probleme care se rezolva cu ajutorul ecuatiilor si al sistemelor de ecuatii
    Ecuatia de forma ax2 + bx + c = 0, a, b, c  , a  0. Probleme
    Inecuatii de forma ax + b > 0 (,

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.150 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.