Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Biserica Ortodoxa in lupta cu protestantismul, in special cu calvinismul in veacul al XVII-lea, si cele doua sinoade din Moldova contra calvinilor - Melchisedec Stefanescu

Biserica Ortodoxa in lupta cu protestantismul, in special cu calvinismul in veacul al XVII-lea, si cele doua sinoade din Moldova contra calvinilor - Melchisedec Stefanescu
-5%
Preț: 31,35 lei
33,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 10 Apr. 2020
ISBN: 9786066668644
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 196
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea lui Melchisedec Stefanescu reprezinta atat o istorie a relatiilor dintre Ortodoxie si reformatori, cat si a patrunderii confesiunilor protestante in Transilvania – autorul folosind numeroase marturii ale cronicarilor vremii. Totodata, in paginile sale gasim o expunere a relatiilor dintre iezuiti, reformatori si Patriarhia Ecumenica, a modului in care acestea s-au repercutat asupra Ortodoxiei romanesti. Prigoana suferita de Sfantul Ierarh Ilie Iorest si argumente inedite despre dreapta-credinta a Patriarhului mucenic Chiril Lucaris reprezinta alte subiecte de interes abordate in paginile acestei carti.
 
„Precum iezuitii, protejati politic de statele catolico-romane (chiar si de acele, care i-au alungat din statele lor ca razvratitori contra legilor si a ordinii publice), asa si misionarii protestanti, germani, englezi, americani s-au napustit asupra Rasaritului ortodox spre a propaga la crestinii de acolo doctrinele lor. Neputand izbuti cu vorba spre convertirea oamenilor in varsta si avuti, au intemeiat acolo scoli profesionale si de cultura... tinzand a propaga doctrine abatute de la Ortodoxie in noile generatii.
Dar si cu aceste manevre, ei nu atat isi ating scopul in a perverti de la Ortodoxie, pe cat a sustine, a raspandi si a pregati influenta politica a statelor respective, care isi disputa politic preponderenta politica si dominatia viitoare asupra Rasaritului ortodox, ce abia subzista sub nefasta dominatie turceasca.”
Melchisedec Stefanescu, Episcopul Romanului

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.