Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Capcanele gramaticii si literaturii romane. Ghid gimnazial - prof. dr. Oana Chelaru

Capcanele gramaticii si literaturii romane. Ghid gimnazial - prof. dr. Oana Chelaru
-5%
Preț: 54,86 lei
57,75 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 12 Apr. 2021
ISBN: 9786064703170
Anul publicării: 2018
Pagini: 150
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Va rugam sa nu ignorati primul hop serios din viata copilului dvs.: examenul de Evaluare Nationala la Limba Romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a.
E un eveniment a carui importanta, evident, nu mai trebuie subliniata. De nota la acest examen depinde admiterea la liceu si, desigur, va doriti ca liceul la care intra copilul dvs. sa fie cu prestigiu, cu profesori de top si cu un anturaj de buna factura, care sa nu va expuna copilul la tentatii periculoase si la influente negative.
 
Ce puteti face dvs.? Cum va puteti ajuta copilul?

Cum va puteti asigura ca va lua o nota excelenta la examenul de evaluare nationala la limba romana?
Puteti sa va ajutati copilul oferindu-i modalitatea optima de pregatire pentru acest examen. Iar aceasta modalitate consta in utilizarea unui instrument extraordinar – anume memoratorul Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane – care foloseste cele mai accesibile si mai eficiente metode de pregatire a copiilor din clasele V-VIII la disciplina limba si literatura romana.

Memoratorul Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane are doua sectiuni – Capcanele Literaturii Romane si Capcanele Gramaticii Romane – prin care se asigura un contact optim cu materia de examen, un contact bazat nu pe insusirea mecanica a unor notiuni, ci pe gandire libera, pe logica, pe imaginatie creatoare, pe trecerea unui text literar prin filtrul personal al copilului.
 
Este singurul tip de contact care garanteaza reusita ulterioara la examene (la toate examenele legate de limba romana). Plus ca stapanirea la perfectie a limbii romane, capacitatea de a intelege o opera literara si pasiunea pentru lectura sunt lucruri specifice unei persoane deosebite, cultivate si respectate de cei din jur. Si, cu siguranta, va doriti ca si copilul dvs. sa devina o astfel de persoana.

A. Sectiunea Capcanele Literaturii Romane ii formeaza copilului dvs. capacitatea de receptare altfel a analizelor literare. Nu ca o aglomerare de informatii despre opere, ci ca o suma de valori identificate gratie propriului simt critic – aspect care isi va dovedi utilitatea mai ales in cazul analizelor textelor la prima vedere, domeniu unde nu intamplator in ultimii ani au fost cele mai mari probleme.
 
Sectiunea aceasta il ajuta pe copilul dvs. sa stapaneasca la perfectie abilitatile urmarite de Ministerul Educatiei (si care, evident, sunt punctate prin baremul de corectare):
1. Receptarea mesajului oral in diferite situatii de comunicare
2. Utilizarea corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje orale in situatii de comunicare monologata si dialogata
3. Receptarea mesajului scris, din texte literare si non-literare, in scopuri diverse
4. Utilizarea corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse

B. In sectiunea Capcanele Gramaticii Romane se clarifica eterna confuzie intre “valoare morfologica” si “valoare sintactica”, intre “parte de vorbire” si “parte de propozitie”. Sunt prezentate si explicate limpede, cu exemple, toate informatiile esentiale despre substantiv, verb, pronume, articol, adjectiv etc., precum si despre subiect, predicat, atribut, complement, despre tipurile de relatii in fraza.

Sunt abordate 4 mari domenii:
• Vocabular
• Fonetica
• Morfologie
• Sintaxa
 
Si pentru fiecare subpunct al acestor domenii exista o rubrica speciala de “Capcane”, unde sunt semnalate cele mai frecvente erori care se pot face si unde sunt prezentate mici trucuri pentru identificarea solutiilor corecte.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.192 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.