Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Compunerile scolare. Editia a VIII-a, revazuta si adaugita - Elena Sandu

Compunerile scolare. Editia a VIII-a, revazuta si adaugita - Elena Sandu
-5%
thumbthumbthumbthumb
Preț: 33,20 lei
34,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 4 Iun. 2020
ISBN: 9789734677290
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: 8
Pagini: 376
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul contine indrumari eficiente privind realizarea tuturor tipurilor de compuneri prevazute de actuala programa scolara, intelegerea tipului de compunere, echilibrarea partilor componente, principiile si regulile ce trebuie respectate, elementele de compozitie si structura (titlul, corpul textului, paragraful), calitatile pe care trebuie sa le aiba o compunere (coerenta, logica, unitatea, claritatea, precizia, concizia, corectitudinea, proprietatea termenilor) si normele de redactare. Noua editie propune strategii de structurare a planului si a diferitelor tipuri de compuneri, organizatori textuali, marcatori de relatie, conectori logici, cimpuri lexicale adecvate fiecarei compuneri. Numeroasele exercitii si exemple practice care insotesc expunerile teoretice contribuie la formarea unui limbaj adecvat si la dezvoltarea competentei de structurare si redactare a compunerilor.
 
Elena Sandu, profesor de limba si literatura romana, timp de 27 de ani, la Scoala nr. 193, Bucuresti, sector VI, la catedra de limba romana, aria curriculara Limba si comunicare, sef de catedra si de arie curriculara, membru in Comisiile Centrale de organizare a olimpiadelor, de pregatire a elevilor din loturile olimpice pentru fazele pe sector, municipiu, nationala. Articole si carti publicate: „Ioan Nenitescu, Tara mea”, in Limba si literatura romana, nr. 1 (ianuarie‑martie), an XII, 1983; „O abordare sociolingvistica a desemnarii personajelor in romanul social cu aplicatie la romanul Ion de Liviu Rebreanu”, in Limba Romana, nr. 1 (ianuarie‑februarie), an XXXVI, 1987; Limba romana. Teorie, dificultati, exercitii, teste‑grila. Subiecte pregatitoare pentru examene si concursuri, Icar, 2002 (in colaborare cu Maria Arnautu); Limba romana. Concepte, aplicatii, teste pentru gimnaziu si examenul de capacitate, Polirom, 2002; Literatura si gramatica romana pentru gimnaziu si examenul de capacitate, Polirom, 2002, avizata de Directia Generala a Invatamintului Preuniversitar a Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a fi folosita in scoli ca material auxiliar; Compunerile scolare, Polirom, 2004, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016; Textul literar in versuri. Compuneri si teste, Polirom, 2008; Limba romana. Ghid pentru tezele semestriale, Polirom, 2008. In anul 2007, Ministerul Educatiei si Cercetarii i‑a acordat distinctia Diploma de Excelenta.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.116 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.