Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Compunerile scolare pentru gimnaziu - Editia a V-a revazuta si adaugita

Compunerile scolare pentru gimnaziu - Editia a V-a revazuta si adaugita
-5%
Preț: 26,55 lei
27,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9789734656769
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Format: 16x23.5 cm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul contine indrumari eficiente privind realizarea tuturor tipurilor de compuneri prevazute de actuala programa scolara: intelegerea tipului de compunere, echilibrarea partilor componente, principiile si regulile ce trebuie respectate, elementele de compozitie si structura (titlul, corpul textului, paragraful), calitatile pe care trebuie sa le aiba o compunere (coerenta, logica, unitatea, claritatea, precizia, concizia, corectitudinea, proprietatea termenilor) si strategiile de redactare. Noua editie propune strategii de structurare a planului si a diferitelor tipuri de compuneri, organizatori textuali, marcatori de relatie, conectori logici, cimpuri lexicale adecvate fiecarei compuneri. Numeroasele exercitii si exemple practice care insotesc expunerile teoretice contribuie la formarea unui limbaj adecvat si dezvoltarea competentei de structurare si redactare a compunerilor.
 
Din cuprins:
Ce este un text/o compunere? - Cum structurezi un text? - Cum asiguri coerenta textului? - Cum te exprimi intr-o compunere? - Structuri textuale prototipice: textul narativ, descriptiv, dialogat, argumentativ - Scrieri functionale: cererea, invitatia - Scrieri reflexive: scrisoarea, relatarea unor intimplari si evenimente personale, exprimarea propriilor sentimente cu ocazia unui eveniment personal, social sau cultural, argumentarea unui punct de vedere personal, exprimarea opiniei despre fapte/persoane/teme de interes pentru elevi - Compuneri vizind scrierea despre textul literar: rezumatul, argumentarea/motivarea genului literar sau a speciei literare, caracterizarea unui personaj literar - Exprimarea unei pareri/a unui punct de vedere propriu despre un text literar

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.449 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.