Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

DESCOPERĂ LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI - Caiet interdisciplinat pentru prescolari (Luminita Mihoc)

DESCOPERĂ LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI - Caiet interdisciplinat pentru prescolari (Luminita Mihoc)
-10%
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 27 Feb. 2020
ISBN: 9789731842844
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 56
Format: 21 x 29,7 cm.

DESCRIERE

Invatarea se bazeaza pe intrebari. Cine se intreaba mereu este bine pozitionat pe drumul invatarii. Cine se intreaba inseamna ca nu este deplin multumit de ceea ce stie si cauta sa vada lucrurile si altfel. Cine este impresionat de ceea ce afla demonstreaza cat se poate de clar ca nu ramane pasiv fata de cunoastere, ca vrea sa mearga mai departe. Cunoasterea veritabila este reflexiva; este nu o tinta, ci un parcurs, nu o achizitie, ci o nazuinta, nu o proprietate individuala, ci un bun care trebuie dat mai departe. (C. Cucos, 2009)
Pe de alta parte intrebarea, la randul ei, este o cunoscuta care inca se cere cunoscuta, este mereu gata sa ne lase sa o cucerim, dar nu uita sa ne prinda in labirintul ei adesea intortocheat, este un amestec intre cutia Pandorei si intortocheatul labirint al Minotaurului.
De aceea, noile paradigme in domeniul educatiei ne arata ca e bine sa ii invatam si sa ii incurajam pe copii sa puna intrebari, tocmai pentru a evolua impreuna cu noi adultii spre cunoastere si pentru a ne ridica din platitudinea si confortul cunoasterii noastre, in care doar propriile noastre raspunsuri rasuna. In acest sens, un exercitiu bun il reprezinta caietele de lucru in care copilul este invatat ce este o intrebare, cum se formuleaza ea si cum se raspunde la aceasta.
Sirul de reactii-raspuns, verbal-actionale sau doar verbale il conduce pe copil pe o axa a reflectiei continue, care il ajuta sa patrunda, pas cu pas, CUNOASTEREA. Pornind de la acest fapt, autoarele au elaborat acest caiet de lucru "Descopera lumea in care traiesti", prin care au urmarit sa valorifice continutul celor sase teme mari de studiu pe care le prevede curriculumul pentru invatamantul prescolar si sa dezvolte, printr-o serie de exercitii-intrebari, plasate intr-un context interdisciplinar, anumite competente cognitive, sociale si chiar emotionale necesare dezvoltarii si integrarii socio-profesionale ulterioare.
Speram ca aceasta initiativa editoriala sa vina in sprijinul educatoarelor, in activitatile desfasurate cu copiii prescolari, dar si in sprijinul parintilor care vor dori sa contribuie la imbogatirea experientelor copilului in perioada prescolaritatii.
 
Format: 21 x 29, 7 cm, 56 pag color, cu AUTOCOLANT.
AVIZATĂ‚ de M. E. C. T. S. 2010 de comisia constituita prin Decizia nr. 40523/30. 07. 2010, cu Proces-verbal nr. 1849/iulie 2010. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.111 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.