Expozitia lui Brumarel
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Dictionar rus-roman - Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova

Dictionar rus-roman - Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova
PRP: 250,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 225,00 lei
Diferență: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 11 Oct. 2022
ISBN: 9789975908467
Editura:
Anul publicării: 2004
Ediția: 2
Pagini: 1648

DESCRIERE

Dictionarul rus - roman contine 78 000 de articole, 150 000 de definitii lexicografice. Este recomandat tuturor persoanelor care studiaza sau folosesc in mod curent limbile rusa si romana, in special traducatorilor, cercetatorilor stiintifici, profesorilor, studentilor si elevilor.

Este de prima utilitate in orice biblioteca, privata sau publica. Contine cel mai mare numar de cuvinte din seria de dictionare rus-romane. Ofera raspunsuri prompte. Intrebati-l si veti avea raspunsul imediat. 

Dictionarul rus-roman apare in editie revazuta si adaugita, cu respectarea principiilor lexicografice adoptate la prima editie.

Dictionarul contine circa 78 000 de cuvinte-titlu si circa 150 000 de definitii lexicografice. Lexicul general al limbilor rusa si romana s-a imbogatit foarte mult in ultimele decenii. Un mare numar de cuvinte cu circulatie restransa, considerate pana nu demult ca apartinand unor sfere tehnico-stiintifice, au depasit limitele domeniilor de origine si au intrat in campul larg interdisciplinar. Totodata, fondul lexical de baza al limbii ruse s-a extins considerabil in urma imprumuturilor si a capacitatii firesti de derivare a limbii.

In procesul elaborarii prezentei editii, a fost revizuit continutul dictionarului, eliminandu-se cuvintele mai putin utilizate in prezent, dar pastrandu-se un numar considerabil de istorisme, arhaisme si regionalisme, ceea ce va permite utilizarea dictionarului ca instrument de lucru atat la lectura textelor contemporane, cat si a textelor mai vechi.

Lucrarea a fost completata cu noi cuvinte, incetatenite in limba rusa literara pe parcursul ultimilor ani, cu termeni din domeniul religiei, medicinei populare, astrologiei etc. Dictionarul contine elemente lexicale din toate straturile functional-stilistice si istorico-etimologice ale limbii ruse contemporane. Principiul de baza al elaborarii prezentei editii se rezuma la selectarea cuvintelor in functie de frecventa utilizarii lor in texte literare si de popularizare a stiintei, publicistice si in vorbirea colocviala.

Realizarea sintagmatica a elementelor lexicale este ilustrata in locutiuni, expresii frazeologice, proverbe, zicatori etc. Mentiunile lexicografice indica domeniile de utilizare a cuvintelor, circulatia lor in spatiu si in timp, straturile si stilurile functional-stilistice din care fac parte.

La traducerea cuvintelor din limba rusa in limba romana a fost urmat principiul congruentei, fiind date traduceri, nu explicatii, cu exceptia cazurilor in care limba romana nu dispune de echivalente lexicale corespunzatoare.

Ca si in prima editie, o atentie deosebita s-a acordat unor probleme de gramatica, cum ar fi rectiunea verbelor si aspectul verbal.

Autorii dictionarului vor fi recunoscatori tuturor celor care vor binevoi a le face cunoscute observatiile si sugestiile lor in vederea unei viitoare editii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1056 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.