Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dictionarul fundamental al limbii romane (editie cartonata) - Mares Angelescu

Dictionarul fundamental al limbii romane (editie cartonata) - Mares Angelescu
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 13 Apr. 2021
ISBN: 9789737540591
Editura:
Anul publicării: 2000
Pagini: 1360
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cel mai nou si mai util instrument lexicografic. 70. 000 de cuvinte-titlu si peste 100. 000 de sintagme, locutiuni si expresii. 
Contine 7. 000 de cuvinte-titlu mai mult decat DEX si 3. 000 de cuvinte mai mult decat DOOM 2005. 

Dictionarul fundamental al limbii romane este, in acelasi timp, un dictionar explicativ, un dictionar morfologic (contine formele de genitiv-dativ si plural la substantiv, modurile si timpurile verbului etc.) si un dictionar ortografic si ortoepic (cuvintele sunt tratate, spre deosebire de marea majoritate a dictionarelor similare, conform noilor regului din DOOM - 2005). 

Cele 70. 000 de cuvinte-titlu si cele peste 100. 000 de expresii, locutiuni si sintagme dau seama atat de bogatia limbii romane, de diversitatea registrelor ei (termeni populari, arhaisme, regionalisme, cuvinte argotice etc.) cat si de amploarea schimbarilor din limba romana actuala. Conceput ca un vast repertoriu al limbii romane, Dictionarul findamental al limbii romane inregistreaza si un numar impresionant de noi cuvinte, sensuri, locutiuni si expresii, multe dintre ele aparute in ultimele trei decenii (si care nu se gasesc in celelalte dictionare similare).

Dictionarul fundamental al limbii romane se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor, jurnalistilor, treducatorilor in si din limba romana, tuturor celor interesati intr-o cunoastere cat mai completa a lexicului limbii romane, in utilizarea cat mai eleganta, mai nuantata si mai corecta a acesteia

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.