Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dictionarul limbii romane pentru elevi - Gabriel Angelescu

Dictionarul limbii romane pentru elevi - Gabriel Angelescu
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9789737541123
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 736
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Contine 20. 000 de cuvinte-titlu si peste 30. 000 de expresii si sintagme, care acopera in intregime vocabularul necesar elevilor din clasele V-XII, indiferent de nivelul de studiu si de dificultatea temei.

La alcatuirea listei de cuvinte, s-au avut in vedere urmatoarele principii:
- cuprinderea tuturor termenilor din lexicul fundamental actual;
- inregistrarea si explicarea tuturor termenilor (inclusiv a celor arhaici, regionali, populari etc.) din textele antologate in manualele alternative de limba si literatura romana;
- selectarea unui mare numar de neologisme si de cuvinte recente;
- principalele notiuni de fizica, biologie, chimie, teorie literara etc., necesare oricarui elev care urmeaza gimnaziul sau liceul.

Dictionarul are un caracter normativ si corectiv, conform regulilor din Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.