Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept administrativ. Partea speciala. Editia 2 - Anton Trailescu

Drept administrativ. Partea speciala. Editia 2 - Anton Trailescu
-5%
Preț: 60,70 lei
63,90 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Oct. 2020
ISBN: 9786061810215
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 298
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea are la baza imbinarea conceptelor abstracte cu abordarea concreta a problemelor de Drept administrativ, Partea speciala, astfel incat cel interesat de studiul acestei discipline sa poata gasi dezlegarea stiintifica la intrebarile cu care se confrunta in cercetarea teoretica si practica.
Urmand aceste obiective, lucrarea are un continut stiintific riguros si concentrat, constituind un mijloc facil si eficient de informare si documentare. Notiunile si institutiile dreptului administrativ sunt tratate prin prisma legislatiei, doctrinei si practicii de specialitate, avand la baza ultimele modificari legislative aduse prin Codul administrativ.

Editia 2 aduce ca noutati includerea celor mai recente actualizari ale legislatiei vizate, precum si completari utile menite sa explice cat mai clar studentilor si practicienilor informatia prezentata.

Din cuprins

 • actele administratiei publice
 • actele administrative unilaterale sau de autoritate
 • examen special asupra unor contracte administrative
 • examen special asupra actelor administratiei publice in domeniile amenajarii teritoriului si urbanismului
 • controlul actelor administrative
 • raspunderea contraventionala
 • raspunderea administrativa patrimoniala

Puncte forte

 • tratarea notiunilor si institutiilor dreptului administrativ prin prisma legislatiei, doctrinei si practicii de specialitate
 • cuprinde ultimele modificari legislative aduse prin Codul administrativ
 • imbinarea conceptelor abstracte cu abordarea concreta a problemelor de Drept administrativ, Partea speciala
 • trimiteri la contenciosul special reglementat de Legea nr. 101/2016 in materia achizitiilor publice si concesiunilor de lucrari si servicii

Despre autor

Anton Trailescu este avocat in Barou Timis si profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.