Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept constitutional. Editia 4 - Stefan Deaconu

Drept constitutional. Editia 4 - Stefan Deaconu
-5%
Preț: 56,91 lei
59,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9786061810161
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 280
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Editia de fata a cursului de Drept constitutional reprezinta o sursa importanta de informatie pentru cei interesati de fenomenul constitutionalismului si institutiile constitutionale, in ansamblu.
Prof. univ. dr. Ioan Muraru despre lucrare: „Domnul Stefan Deaconu a realizat un curs de drept constitutional cu reale calitati stiintifice si didactice. Efortul elaborarii acestui curs trebuie apreciat in mod deosebit, deoarece o asemenea lucrare presupune o munca dificila de documentare si de constructie stiintifica intr-o ramura dinamica a dreptului, unde explicatiile presupun un grad foarte ridicat de abstractizare.
Elaborarea unui curs de drept constitutional implica nu numai informare, analiza si constructie, ci si o mare putere de intelegere a fenomenului constitutional, de identificare a problemelor reale, de pastrare a unui echilibru intre stiinta si politica, fiind cunoscut ca tratarea problemelor fundamentale ale dreptului poate usor sa alunece in politica, ba chiar in politicianism.
Daca statul si dreptul sunt instrumente de realizare a politicii, juridicizarea politicii implica un amplu efort stiintific, efort ce presupune o mare experienta didactica, stiintifica si practica, iar cursul de fata se ridica la nivelul acestor exigente. Impresioneaza in mod deosebit continutul de idei, limbajul juridic utilizat, logica expunerii si claritatea textului. Acestea faciliteaza receptarea problemelor din domeniu.
Suntem deci, in prezenta unei carti de foarte inalt nivel stiintific, care se adreseaza, cu prioritate, studentilor incepatori in stiintele juridice, dar care poate fi la fel de utila, atat cercetatorilor, cat si practicienilor din domeniul dreptului”.
Despre Editia 4
Necesitatea unei noi editii a cursului a fost impusa de evolutia legislatiei in domeniu si de acumularile doctrinare.
Din cuprins
 • continutul lucrarii este realizat si structurat respectand standardele europene privind invatarea: obiective de invatare, rezumat si bibliografie prezentate distinct in fiecare capitol;
 • dreptul constitutional – ramura principala a dreptului;
 • izvoarele dreptului constitutional si raporturile de drept constitutional;
 • teoria constitutiei;
 • suprematia constitutiei;
 • dezvoltarea constitutionala a Romaniei;
 • constitutionalizarea dreptului;
 • cetatenia romana;
 • conditiile de dobandire, pastrare si pierdere a cetateniei romane;
 • drepturile si libertatile fundamentale;
 • indatoririle fundamentale ale cetatenilor.
Puncte forte
 • toate institutiile juridice ale dreptului constitutional sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane si ale altor state;
 • abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura;
 • notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic;
 • ample referinte bibliografice la finalul fiecarui capitol.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.