Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept in afaceri. Volumul III. Editia 2 - Laura Potincu, Cristian-Romeo Potincu

Drept in afaceri. Volumul III. Editia 2 - Laura Potincu, Cristian-Romeo Potincu
-5%
Preț: 47,41 lei
49,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 2 Dec. 2020
ISBN: 9786061809462
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 204
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea reprezinta o abordare a domeniului dreptului Uniunii Europene, aplicata sferei afacerilor, incluzand si aspectele sociale caracteristice domeniului responsabilitatii sociale. Responsabilitatea sociala corporatista a primit in prezent diverse forme de reglementare juridica atat la nivelul Uniunii Europene, cat si la nivel intern in Romania, stat membru al Uniunii Europene.
Astfel, lucrarea constituie un instrument util pentru specialistii din domeniul economic in relatie cu specialistii din domeniul juridic, pentru o mai buna elaborare si coordonare a strategiilor de management din cadrul operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe piata din Romania, parte a pietei unice a Uniunii Europene.
Lucrarea prezinta evolutia din punct de vedere istoric a institutiilor juridice apartinand acestei ramuri de drept, de la dreptul comunitar la dreptul Uniunii Europene. Aspectele de teorie juridica aplicate domeniului dreptului Uniunii Europene urmaresc o mai profunda cunoastere a institutiilor ce functioneaza la nivelul Uniunii Europene si a instrumentelor juridice adoptate de aceste institutii publice, instrumente utilizate in domeniul afacerilor in contextul pietei unice europene.
Abordarea interdisciplinara, prin imbinarea elementelor de drept al Uniunii Europene, drept al afacerilor, drept comercial, drept al muncii si drept al mediului, cu elemente de marketing, management ori responsabilitate sociala corporatista ofera o viziune complexa a domeniului dreptului afacerilor, in special a aspectelor de drept al Uniunii Europene integrate acestuia.
 
 • Din cuprins
 • elementele definitorii ale dreptului Uniunii Europene;
 • izvoarele (sursele) dreptului Uniunii Europene;
 • institutii ale Uniunii Europene;
 • institutii europene exterioare Uniunii Europene;
 • instrumentele juridice ale Uniunii Europene;
 • responsabilitatea sociala a operatorilor economici din Uniunea Europeana.
Puncte forte
 • reprezinta un instrument util atat studentilor, cat si specialistilor din domeniul economic, nefiind necesare cunostinte suplimentare anterioare din domeniul juridic;
 • bogate referiri la jurisprudenta europeana;
 • prezentarea elementelor de drept european al mediului, al consumului sau al muncii, integrate responsabilitatii sociale a operatorilor economici din Uniunea Europeana;
 • armonizarea legislativa in domeniul protectiei mediului, a consumatorului si a angajatului;
 • abordare accesibila si riguros structurata;
 • valorificarea reglementarilor europene actuale;
 • cuprinde teste de evaluare pentru verificarea cunostintelor asimilate.
 •  
Laura Potincu este doctor in drept si marketing, fiind in prezent lector universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Transilvania” din Brasov.
Cristian-Romeo Potincu este doctor in marketing, fiind in prezent lector universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Transilvania” din Brasov.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.