Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dreptul familiei - Cristina Nicolescu

Dreptul familiei - Cristina Nicolescu
-5%
Preț: 94,05 lei
99,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068892726
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 616
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Cateodata, datoria noastra in fata unui adevarat mister nu e sa-l lamurim, ci sa-l adancim asa de mult, incat sa-l prefacem intr-un mister si mai mare”, afirma Lucian Blaga.

Daca acesta este crezul poetului, al artistului in general, dimpotriva, menirea omului de stiinta este aceea de a dezlega mistere. Analizand conceptele de baza si mecanismele de functionare care dau viata institutiilor juridice configurate in Cartea a II-a, „Despre familie”, din arhitectura Codului civil, lucrarea exercita o functie revelatoare, ridicand o parte dintre valurile sub care inca se mai ascunde fascinantul si provocatorul drept al familiei.

Valorificand acumularile doctrinare si jurisprudenta recenta a instantelor nationale, prezentul curs universitar ofera chei de interpretare, in litera si spiritul legii, aduce contributii originale, problematizeaza, surprinde atat aspectele pozitive, cat si punctele vulnerabile ale solutiilor normative din materie familiala, abordarea teoretica a problematicii impletindu-se in mod armonios cu o perspectiva utilitarista, pragmatica. Pentru atingerea obiectivelor fixate, se face apel, in mod special, la metoda istorica, la cea comparativa, precum si la metoda logica.

Totodata, avand in vedere ca, incepand cu a doua jumatate a secolului al XX-lea, familia si dreptul sau au devenit un veritabil „laborator” al interactiunilor intre normele nationale si cele internationale, lucrarea pune in lumina si sursele externe, in special jurisprudenta Curtii de la Strasbourg, care forteaza statele-parti sa (re)construiasca propriul drept pe baza unor standarde comune, ajungandu-se astfel la formarea unui veritabil ius commune familias.

Prin structura si vastitatea informatiilor oferite, prezentul curs universitar reprezinta un instrument util si revelator nu numai pentru studenti, masteranzi si doctoranzii in drept, ci si pentru orice teoretician si practician al dreptului, adresandu-se, nu in ultimul rand, tuturor celor preocupati de domeniul raporturilor de familie, atrasi irezistibil, ca intr-un cantec de sirena, de farmecul inefabil al dreptului familiei si de numeroasele sale provocari contemporane.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.