Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ecologie si protectia mediului. Manual pentru clasa a XI-a - Gabriela Staicu, Nicolae Galdean

Ecologie si protectia mediului. Manual pentru clasa a XI-a - Gabriela Staicu, Nicolae Galdean
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9739983596
Anul publicării: 2001
Pagini: 136
Categoria: Manuale scolare
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Manualul prezinta, pe parcursul celor cinci capitole, atat cunostinte privind ecosistemele, cat si date, informatii si reglementari privind activitatile umane care deterioreaza mediul.

      Avand in vedere ca protectia mediului reprezinta un domeniu foarte practic ce necesita multiple cunostinte, am realizat o imbinare intre partea teoretica fundamentala ce apartine ecologiei si partea aplicativa care apartine ingineriei mediului.

      Reglementarile ce urmaresc mentinerea calitatii factorilor de mediu sunt discutate ca fiind elemente principale de protectia mediului.

      Trecerea in revista a structurii si functiilor ecosistemului si caracterizarea principalelor tipuri de ecosisteme din Romania constituie baza de intelegere a felului in care trebuie aplicate masurile de protectie.

      Sunt discutate efectele unor activitati ca gospodarirea apelor si imbunatatirile funciare asupra mediului si influenta agentilor poluanti asupra ecosistemelor naturale.

      In capitolul 4 sunt prezentate principalele metode utilizate pentru determinarea cantitatilor de poluanti din mediu.

      In ultimul capitol se fac referiri la modul in care se pot controla poluantii aerului, apei si solului, precum si la modul in care este controlat circuitul deseurilor.

      Tratarea subiectelor fiecarui capitol ofera cadrul necesar pentru interpretarea corecta a mediului ca un complex de sisteme ecologice, precum si pentru intelegerea oportunitatii masurilor de protectie.

Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.140 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.