Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Enciclopedia Aditivilor - Gregorian Bivolaru

Enciclopedia Aditivilor - Gregorian Bivolaru
-10%
Preț: 63,00 lei
70,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789738279285
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 408
Format: 20x29
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea „Enciclopedia aditivilor“ are scopul de a va informa in legatura efectele nocive pe care le au aditivii alimentari si cei nealimentari asupra sanatatii umane, deoarece este mai bine sa prevenim decat sa vindecam, fiind mai mereu atenti la semnele si avertismentele pe care ni le da organismul nostru.
In ultima vreme, au fost dezvaluite public tot mai multe informatii legate de nocivitatea asa-zisilor aditivi alimentari, despre care s-a demonstrat deja ca sunt niste substante chimice adesea extrem de daunatoare pentru trupul uman.
Intentia autorilor este sa ii ajute pe romani sa constientizeze faptul ca in spatele acestor aparent mici probleme alimentare se ascund grave racile ale civilizatiei moderne, ce tind sa se impuna si la noi in tara prin insidioase si subversive mecanisme politico-economice, care, in schimbul unor pretinse comoditati ale vietii de zi cu zi (supermarket-uri, mall-uri etc), nu-i mai permit omului accesul la o hrana naturala, impunandu-i in schimb, prin reclame desantate, pseudoalimente lipsite de valoare nutritiva, pervertind dieta si - sub masca alinierii la normele „civilizate“ ale UE - distrugand micii producatori si agricultura locala (numita acum tendentios „agricultura de subzistenta“), precum si orice tehnologii traditionale si soiuri de culturi locale (a se vedea cazul soiei, porumbului, cartofilor, bumbacului, orezului etc, modificate genetic). Viata „adaptata“ la lumea moderna este apoi platita scump - cu mari portii de sanatate - de catre consumatori, care se imbolnavesc pe nesimtite si se resemneaza cu naivitate sa suporte tirania produselor artificiale ce invadeaza piata, fara sa se gandeasca o clipa la cauza reala a suferintei lor si fara sa aiba nici cea mai mica reactie.
 
Enciclopedia aditivilor“ reprezinta o editie foarte mult imbogatita si revizuita a cartii „Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali“ publicata in anul 2000 de acelasi autor.
In afara prezentarii inedite si incitante, cartea de fata va aduce un plus major de informatie si atrage atentia asupra mult mediatizatelor produse de tip fast-food si a mult folositelor bauturi carbogazoase, asupra alimentelor procesate industrial (care sunt lipsite de valoare nutritiva si contin cumplitele ingrediente modificate genetic si aditivii chimici), asupra efectelor daunatoare ale iradierii hranei si ale cuptorului cu microunde, asupra pericolelor fluorurarii, asupra introducerii cu rea intentie a mercurului in amalgamul dentar si in vaccinuri, precum si asupra contaminarii alimentare cu clor si cu alte impuritati.
 
Iata o expunere succinta a continutului pe capitole al cartii „Enciclopedia aditivilor“:
Capitolul 1 - prezinta categoriile de aditivi din produsele alimentare, precum si pe cele din produsele cosmetice. Prezentarea generala a aditivilor din produsele alimentare este urmata de grafice analitice, pentru evidentierea unor aspecte statistice semnificative. In finalul fiecarei descrieri este prezentat tabelul corespunzator categoriei de aditivi: coloranti, conservanti, antioxidanti etc.
Capitolul 2 - contine informatii despre pseudo-alimentele de tip fast-food, evidentiind o intreaga retea de interese ascunse, politico-financiare, care greveaza industria alimentara. Autorii va ofera date edificatoare despre efectele dezechilibrante ale alimentatiei „Junk-food“, in mod justificat considerate drept „mancare din lada de gunoi“.
Capitolul 3 - expune problema bauturilor carbogazoase, atat de intens popularizate si comercializate astazi. Autorii prezinta efectele aditivilor incredibil de toxici din aceste produse, de prezenta carora foarte putini consumatori au curiozitatea sa se informeze inainte de a ingurgita lichidele otravite.
Capitolul 4 - prezinta pe scurt principalele categorii de produse procesate industrial, precum si informatii despre ingredientele adaugate si despre adevaratele modalitati de fabricare, pe care firmele producatoare le ascund cu buna stiinta.
Capitolul 5 - va dezvaluie una dintre cele mai simple modalitati de informare in legatura cu continutul in aditivi al produselor de larg consum. Este vorba despre citirea atenta si avizata a etichetelor. Va oferim analiza a 20 de etichete, pentru ca apoi sa va puteti orienta singuri.
Capitolul 6 - demasca procedeul industrial al iradierii alimentelor si perversitatea cu care administratiile trec sub tacere, in mod intentionat, folosirea reziduurilor radioactive pentru asa-zisa conservare si igienizare a produselor. De asemeni, ofera informatii despre cuptoarele cu microunde, care ascund o tehnologie cu efect mortal pentru utilizatorii ei.
Capitolul 7 - expune criminala folosire in SUA a fluorului pentru docilizarea si indobitocirea populatiei. In mod incredibil, in mai multe tari (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelanda, Irlanda), apa este fluorurata, aceasta insemnand practic otravirea constienta a populatiei, sub pretextul profilaxiei cariilor dentare. O forma de fluorurare exista cu certitudine si in Romania, cel putin prin mult-laudata pasta de dinti cu adaos de fiuor.
Capitolul 8 - demasca inselatoria din domeniul vaccinurilor, care aduc profituri imense industriilor si medicinei, dar care au efecte cumplite asupra populatiei: aparitia autismului, scaderea imunitatii etc.
Capitolul 9 - prezinta „binefacerile“ pe care le avem de pe urma folosirii vaselor si ambalajelor pe baza de aluminiu: maladiile Alzheimer si Parkinson, stergerea informatiei genetice etc. Tot aici, autorii au inclus informatii despre contaminarea cu alte metale (plumb, cadmiu) si cu clor.
Pentru a veni in intampinarea celor care inteleg pericolul unei alimentatii nesanatoase - oricat de comoda si de atractiva ar fi ea - si doresc sa revina la o alimentatie binefacatoare, autorii au dedicat o sectiune speciala prezentarii unor remedii perfect naturale, capabile sa contracareze efectele nocive ale aditivilor sintetici in cazul diverselor tipuri de intoxicatii, devenite din ce in ce mai frecvente in randul oamenilor. Tratamentul pe care autorii il propun se bazeaza pe plante selectate in principal pentru actiunea lor imunostimulanta, antitoxica si depurativa; ele se administreaza sub forma de pulberi macinate fin, de macerate sau de tincturi, la intervale de timp regulate (la 4 sau 6 ore). In plus, prezentarea fiecarei plante contine ilustratii si o descriere fitoterapeutica. De asemeni, autorii ofera un index alfabetic al tuturor aditivilor prezentati in tabele, insotit de un simbol specific, care va va permite o mai usoara identificare a gradului lor de nocivitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.