Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Volumul II. Patrimoniu si imaginar lingvistic - Elena Platon

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Volumul II. Patrimoniu si imaginar lingvistic - Elena Platon
-5%
Preț: 56,95 lei
59,95 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
ISBN: 9789734682560
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 504
Format: 160x235
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Al doilea volum al Enciclopediei imaginariilor exploreaza patrimoniul si imaginarul lingvistic din Romania. Autorii abordeaza limba romana ca un element esential in definirea identitatii nationale si colective si ca un instrument important de conservare a mostenirii „imateriale”, spirituale, a unei comunitati. Cercetarea imbina inovativ doua perspective asupra limbii, cea patrimoniala si cea a imaginarului lingvistic, cu scopul de a releva etapele fundamentale ale devenirii limbii romane, precum si citeva dintre reprezentarile asupra acesteia. Volumul ofera o sinopsa istorica comprehensiva, structurata pe fluxuri imaginare transversale, care depasesc interpretarile clasice ale faptelor de limba, deschizind noi cai de analiza.

Enciclopedia imaginariilor din Romania isi propune sa ofere o perspectiva sinoptica asupra mostenirii culturale si a identitatilor spirituale din Romania. Avind in centru conceptul de imaginar cultural si social, proiectul foloseste mai multe metodologii multidisciplinare pentru a pune in evidenta principalele domenii ale reprezentarilor colective romanesti. Conceptele stiintifice directoare sint: cercetarea imaginarului, bazine semantice, cimpuri culturale si lingvistice, constelatii de imagini, identitate fractala. Aceasta imagine panoramica a patrimoniului cultural si spiritual romanesc doreste sa faca posibile aprofundarea si cultivarea identitatilor nationale, locale si de grup, in cadrul interculturalismului european.” (Corin Braga)

 

Elena Platon este conferentiar doctor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si director al Institutului Limbii Romane ca Limba Europeana (ILR-LE), din cadrul aceleiasi institutii. Domeniile sale de interes sint etnologia si antropologia. Dintre volumele publicate mentionam Fratia de cruce. O forma arhaica de solidaritate sociala (2000) si Biserica miscatoare. Eseu de socioantropologie religioasa (2006). O alta arie de cercetare insemnata o constituie lingvistica aplicata, in special achizitia limbii romane ca limba a doua, domeniu in care a elaborat diferite studii, manuale si materiale de specialitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.