Carti la un pret 'topit' - Luna lui Cuptor
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Eseuri de literatura romana. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat - Mihaela Popa

Eseuri de literatura romana. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat - Mihaela Popa
Preț: 66,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061718085
Anul publicării: 2021
Pagini: 440
Format: 160x230
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Lucrarea Eseuri de literatura romana. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat nu se adreseaza doar elevilor de liceu, care studiaza aceasta disciplina obligatorie, indiferent de filiera si profil, ci si cadrelor didactice care predau limba si literatura romana, deoarece raspunde unor asteptari diverse.

Cele cinci capitole sunt dedicate, cronologic, Perioadei Pasoptiste, Epocii Marilor Clasici, Perioadei Antebelice, Perioadei Interbelice si Perioadei Postbelice, iar, in cadrul fiecarui capitol, criteriul secundar de incadrare este apartenenta operelor sau a scriitorilor la un curent literar (clasicismul, romantismul, neoromantismul, simbolismul, modernismul, traditionalismul, avangarda, neomodernismul, postmodernismul) sau o specie literara (povestire, basm, nuvela, roman, comedie, drama, parabola dramatica). Criteriul cronologic al cartii pune in lumina, din acest punct de vedere, si problema evolutiei acestor specii literare, prevazuta a se studia in programa.

Ca noutate absoluta, cartea prezinta, pentru conceptele operationale mai complexe, secvente explicative atasate imediat la sfarsitul eseurilor, ca anexe sau extrase de dictionar (filosofic, literar, mitologic, cultural), nu la sfarsitul lucrarii, fapt ce faciliteaza pregatirea de specialitate, de nivel superior.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.115 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.