Promotie Editura TREI
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Evaluare nationala. Matematica - Clasa 8, sem. 1. Probleme si teste - Mihaela Singer

Evaluare nationala. Matematica - Clasa 8, sem. 1. Probleme si teste - Mihaela Singer
-20%
Preț: 18,41 lei
23,01 lei (-19,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 28 Oct. 2021
ISBN: 9786067273014
Anul publicării: 2018
Pagini: 176

DESCRIERE

Integrarea competentelor prevazute de program scolara cu acelea din clasele anterioare reprezinta elementul cheie al acestui auxiliar. Culegerea este construită pe baza unei planificări riguroase, care urmareste impletarea elementelor de recapitulare cu materia de zi-cu-zi. Avand in vedere acest aspect important, colectivul de autori care a lucrat la realizarea auxiliarului a vizat urmatoarele criterii:
1. Adresabilitatea: Culegerea este organizată ca o carte activă - o carte care ofera elevului resurse pertinente pentru implicarea în evaluare și feedback. Cartea activa propune profesorilor sa dedice de doua ori pe saptamana un timp de 10-15 minute in care fiecare elev sa aleaga sa rezolve o proba de evaluare prin care afla in ce masura poate opera cu conceptele noastre predate, precum si cu acelea recapitulate in cadrul orei de clasa. Elevii pot alege una dintre cele două probe de evaluare: Proba a - mai simplă, sau Proba b - un pic mai dificil. La fiecare proba exista in carte si un spatiu liber, in care profesorul poate propune elevilor un exercitiu suplimentar-surpriza (eventual indicat tot dintre exercitiile culegerii). Cartea activă ajută fiecare elev avansat în ritm sau propriu, dezvoltând-și, cu această ocazie, increderea ca matematica - stiinta gandirii - este un joc interesant si accesibil. Elevul care participa la propria invatare si evaluare este mai atent in ora si, ca urmare, valorifica mai bine timpul si spatiul scolar, pentru a-si atinge un maxim de potential.
2. Legatura cu programul scolara: Fiind un instrument care ii ajuta pe elevi in ​​ceea ce priveste pregatirea pentru Evaluarea Nationala, structura auxiliarului, continuturile, notatiile si abordarea in intelegerea si fixarea notiunilor urmaresc indeaproape programele scolare aferente claselor V - VIII, respectand logica si coerenta acestora.
3. Continutul: Lucrarea acopera continuturile celor patru ani de studiu (clasele a Va - a VIII-a) in doua volume repartizate pe cele doua semestre. In primul semestru, temele sunt distribuite in 18 saptamani, in cel de-al doilea in 12, urmate de 3 saptamani dedicate evaluarilor de sinteza. Fiecare unitate de invatare este alocata unei saptamani. Problemele acopera in mod gradat tipurile de competenta prevazute in programa scolara, pe patru niveluri de dificultate, astfel: • nivelul 1 - identificare, reprezentare; • nivelul 2 - aplicație unor reguli de calcul și algoritmi, rezolvare de probleme standard; • nivelurile 3 si 4 - modelare, demonstrare si argumentare, interpretarea matematica a unor probleme practice.
 
Culegerea include de asemenea cate doua teste de progres din doua in doua saptamani, cu timpul de lucru de 50 de minute, organizate tot pe doua niveluri a si b, teste pe care elevii le pot aborda in clasa sau acasa. Sunt prezente totodata si modele de teza. Atat testele de progres, cat si modelele de teza urmeaza structura si tipologia de probleme caracteristice examenului de evaluare nationala. 4. Gradul de corectitudine: Limbajul folosit este simplu, intuitiv, dar realizeaza o prezentare corecta, clara si completa a contextelor de lucru. Notatiile sunt actuale, conform noii programe si tendintelor actuale. Sunt oferite indicatii la exercitiile cu grad mediu de dificultate si solutii detaliate, acolo unde sarcinile de lucru sunt complexe.
 
Colectiv de autori: Mihaela Singer, Cristian Voica, Adian Florea, Carmen Avganti
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.101 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.