Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Fascismul liberal - Istoria secreta a stingii americane de la Mussolini la politica semnificatiei (Jonah Goldberg)

Fascismul liberal - Istoria secreta a stingii americane de la Mussolini la politica semnificatiei (Jonah Goldberg)
-20%
Preț: 15,96 lei
19,95 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734615599
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 504
Format: 130x200 mm.
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

O carte provocatoare, in care Goldberg arata ca fascismul a fost dintotdeauna un fenomen caracteristic stingii si ca originile liberalismului american actual trebuie cautate in politica fascista. Suprapunerile conceptuale pe care le identifica autorul intre fascism si Partidul Democrat din SUA, miscarea ecologista sau Hollywood socheaza, ca si apropierile intre cultul personalitatii lui John Fitzgerald Kennedy si teatrul politic fascist sau intre Germania nazista si asa-numitul New Deal promovat de Franklin Delano Roosevelt. Desi Goldberg oscileaza permanent intre analiza istorica revizionista si aplicarea temelor fasciste la cultura americana, raporturile controversate pe care le stabileste sint amplu argumentate, intr-o carte ce pastreaza stilul dinamic al jurnalistului.
 
„Oferindu-ne, intre altele, o adevarata «istorie alternativa» a liberalismului modern, de stinga, de la Woodrow Wilson pina la Bill Clinton, cartea ne atrage atentia asupra esentei institutionale a fascismului si a asemanarilor dintre proiectul sau si proiectul stingist contemporan. O carte cu totul speciala: bine documentata, dar mai ales bine scrisa, cu talent, inteligenta si mult umor. O mare bogatie de informatii, multe dintre ele putin cunoscute publicului, prezentate intr-un mod usor de asimilat si interpretat.” (Dragos Paul Aligica)
 
„O contributie majora la intelegerea istoriei ideilor si atitudinilor politice din ultimele doua secole.” (The Washington Times)
 
Cuvint inainte de Dragos Paul Aligica
 
Traducere de Cristina Olariu

Cuprins:
Mussolini: parintele fascismului - Adolf Hitler: om al stingii - Woodrow Wilson si nasterea fascismului liberal - New Deal: proiectul fascist al lui Franklin Roosevelt - De la mitul lui Kennedy la visul lui Johnson: fascismul liberal si cultul statului - Rasismul liberal: spiritul eugeniei in masinaria fascista - Fascismul liberal si economia - Minunatul sat nou: Hillary Clinton si semnificatia fascismului liberal - Noua era: acum sintem cu totii fascisti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.