Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Filosofia stiintei Dulcan, set 3 volume- Dumitru Constantin Dulcan

Filosofia stiintei Dulcan, set 3 volume- Dumitru Constantin Dulcan
-15%
Preț: 98,60 lei
116,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 10 Mai. 2021
ISBN: 7541
Anul publicării: 2009
Pagini: 474+718
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Pachetul contine: Inteligenta materiei si In cautarea sensului pierdut, 2 volume.

 

Inteligenta materiei este unica in literatura stiintifica romaneasca prin cantitatea de informatie prezentata intr-o sinteza integratoare ce va face cinste dvs. si culturii romanesti. A fost o reala placere intelectuala marcata de un interes crescand cu fiecare capitol nou parcurs. Este o mare onoare pentru mine ca v-am citit. (Romulus Vulcanescu, Scrisoare catre autor, 13 iulie 1995)

 

Un gen de lucrare inca neutilizat in literatura noastra, iata ce este volumul Inteligenta materiei... Intreaga lucrare poate fi considerata ca o biografie a evolutiei materiei pe acest lung si complicat drum al „inteligentei” si o descriere a aventurii sale cosmice spre inaltul pisc al inteligentei umane. (Prof. univ. dr. Petre Branzei, 1981)


In cautarea sensului pierdut Primul volum este dedicat inceputurilor mele spirituale care sunt indisolubil legate de lumea satului in care m-am nascut, de oamenii langa care am copilarit, de evenimentele si experientele pe care le-am traversat acolo. Acum majoritatea acestei lumi este de mult trecuta in taramul umbrelor. Din acest motiv am dorit sa las un document scris, cat mai fidel posibil, asupra satului vazut de mine in preajma celui de-al doilea razboi mondial.

In efemera noastra trecere prin istorie si perpetua alergare spre mai bine, totul se schimba, se transforma si piere. Nici o viata nu este inutila, de vreme ce intruneste in sine toata istoria si inteligenta Universului. Privind din aceasta perspectiva, mi-am propus s-o fixez in memoria eternitatii.

Cel de-al doilea volum este o analiza lucida a lumii contemporane privita din unghiul finalitatii existentei umane, al perspectivei pe care mi-au dat-o nu numai experientele mele de viata ci, mai ales, o multime de experiente si observatii venite inclusiv din laboratoarele stiintelor moderne si care, din motive mai putin intelese, sunt ignorate de gandirea stiintifica oficiala.

O multime de surse care vin din vechi civilizatii extraeuropene, conjugate cu informatii foarte recente, ne spun ca omenirea se afla in prezent la sfarsitul unui ciclu cosmic si la inceputul unei ere, care va aduce o noua spiritualitate, o noua constiinta, o era in care omul isi va regasi adevaratul sens al existentei, pierdut de omul actual. 

Gratie actualelor mijloace tehnice de investigatie a creierului suntem in posesia unor date care, cu siguranta, vor revolutiona stiintele cognitive. Creierul se dovedeste a fi un suport fundamental si neasteptat pentru edificarea acestei noi spiritualitati, venind in consens cu cele mai elevate invataturi din istoria omenirii. (Dumitru Constantin-Dulcan)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.