Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Fizica, culegere de probleme propuse si rezolvate pentru clasa a IX-a si BACALAUREAT+ Mic breviar teoretic si formule - Mihaela Chirita

Fizica, culegere de probleme propuse si rezolvate pentru clasa a IX-a si BACALAUREAT+ Mic breviar teoretic si formule - Mihaela Chirita
-17%
Preț: 24,90 lei
30,00 lei (-17%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 26 Oct. 2020
ISBN: 9786068010526
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 392
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ca sa puteti sa rezolvati problemele trebuie sa cunoasteti teoria din manualul de clasa a IX-a. incercati sa rezolvati problemele in ordinea propusa (gradual). Pentru a obtine o pregatire minima este necesar sa rezolvati prima treime a problemelor din fiecare capitol. Pentru a obtine o pregatire medie trebuie sa rezolvati si a doua treime din problemele propuse. Daca veti reusi sa rezolvati toate problemele inseamna ca aceasta disciplina nu are secrete pentru voi. in cazul in care nu reusiti sa rezolvati o problema, amanati o zi sau doua si apoi incercati din nou. Daca nici in acest caz nu reusiti, cititi rezolvarea, incercati sa intelegeti aceasta rezolvare si dupa un timp (cateva zile) incercati sa rezolvati singuri problema.

Problemele cu steluta"*" se adreseaza elevilor cu trei ore de studiu pe saptamana, dar pot fi rezolvate si de ceilalti elevi, daca profesorul a predat acea materie. Unele capitole cu caracter facultativ (de exemplu: miscarea rectilinie uniform variata, miscarea sub actiunea greutatii, impulsul punctului material, etc.) se adreseaza elevilor care doresc sa cunoasa foarte bine aceasta disciplina. Este bine ca fiecare elev sa fie capabil sa rezolve cel putin problemele din materia obligatorie.

Cuprins:

Capitolul 1. Optica geometrica

1. 1 Principiile opticii geometrice, reflexie, refractie
1. 2 Lentile, asociatii de lentile, sisteme de lentile
1. 3 Instrumente optice: Ochiul, aparatul fotografic si de proiectie, microscopul

Capitolul 2. Principii si legi in mecanica newtoniana

2. 1 Miscarea mecanica
2. 2 Principiile mecanicii
2. 3 Forte de frecare
2. 4 Forta elastica. Legea lui Hooke
2. 5 Legea atractie universale
2. 6 Miscarea circular uniforma. Forta centripeda

Capitolul 3. Teoreme de variatie si legi de conservare in mecanica

3. 1 Lucrul mecanic si puterea mecanica
3. 2 Energia macanica cinetica si potentiala
3. 3 Teorema de variatie a energiei cinetice
3. 4 Conservarea energiei mecanice
3. 5 Impulsul punctului material. Teorema de variatie a impulsului
3. 6 Ciocniri plastice si elastice

Capitolul 4. Elemente de statistica

4. 1 Echilibrul de translatie
4. 2 Echilibrul de rotatie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.149 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.