Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Fotografii si carcase ale mortii in proza Hertei Muller - Dana Bizuleanu

Fotografii si carcase ale mortii in proza Hertei Muller - Dana Bizuleanu
-5%
Preț: 18,24 lei
19,20 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786066643115
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 192
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In mod aparte as remarca inteligenta, subtilitatea, rafinamentul intelectual cu care Dana Bizuleanu analizeaza proza Hertei Müller. Eseista este non-emotionala, cerebrala, incercand si izbutind sa realizeze o panoplie a imaginilor-transfer (instrumentul principal utilizat), atat prin analiza mecanismelor din umbra acestora, cat si a diseminarii ulterioare. Dana Bizuleanu observa, pe buna dreptate, caracterul dialectic al personajului generic, specific Hertei Müller, care este marcat de o “existenta incompleta”, si analizeaza iscusit elementele acelui “corporal al mintii” ce alcatuieste marca scrisului Hertei Müller. Modalitatea in care prozatoarea deconstruieste limbajul si ajunge cu acesta pana la ermetism este ambalat de tanara eseista intr-un demers de istoria ideilor. Herta Müller preschimba trauma intr-o tema recurenta si isi construieste scrisul printr-un manierism antitotalitar aproape semiotic. 

Dosarul “fotografic” analitic intocmit de Dana Bizuleanu pe marginea prozei Hertei Müller, scanata prin tema traumei, este unul profund nu doar la nivel literar, ci si la nivel mentalitar. Cartea de fata este utila atat pentru istoria recenta a Romaniei, cat si pentru istoria literaturii romane si germane.

Ruxandra Cesereanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.110 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.