Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Gheorghe Ionescu-Sisesti (1885-1967) - agronom, savant. Monografie (vol. I + vol. II) - Ion Bold, Viorel Iulian Pestean

Gheorghe Ionescu-Sisesti (1885-1967) - agronom, savant. Monografie (vol. I + vol. II) - Ion Bold, Viorel Iulian Pestean
-5%
Preț: 84,54 lei
88,99 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061357819
Anul publicării: 2020
Pagini: 710
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

"Incerc sa leg o clipa numele initiatorului acestei opere - prof. dr. ing. Viorel Iulian Pestean, de cel caruia ii este consacrata si care a ramas cunoscut in istoria stiintei agronomice ca intemeietor, initiator si organizator al cercetarii stiintifice agrare, creatorul Institutului de Cercetari Agronomice al Romaniei, academicianul profesor universitar doctor inginer Gheorghe Ionescu Sisesti - gloria stiintei agronomice romanesti.
Si, aceasta, pentru ca monografia realizata acum este o ultima ilustrare a celor realizate in peste jumatate de veac privind personalitatile scolii agronomice romanesti carora le-a adus un frumos omagiu prin operele relizate si editate spre nemurirea lor si gloria stiintei romanesti.

De fapt, aceste opere evidentiaza personalitatea initiatorului, profesorul doctor inginer Viorel Iulian Pestean si imperative peste care nu se poate trece: indeplinirea datoriilor noastre de la oameni de stiinta, respectarea neconditionata a valorilor, credinta intr-o ordine superioara a lucrurilor, a societatii printr-o actiune continua de prezentare a personalitatilor nationale, puse in valoare printr-o statornica prezentare, pilda de seriozitate, insufletire patriotica si constiinta a datoriei. Om de inalta cultura, care a avut preocupari majore intelectuale, care a innobilat munca de cercetare si didactica cu activitatea publicistica, contopind in aceeasi persoana omul de stiinta si militantul social pentru o lume mai buna si mai dreapta prin modelele prezentate."

Prof. univ. dr. ing. Ion BOLD

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.111 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.