Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Impactul terapiei farmacologice asupra calitatii vietii in depresia geriatrica - Octavian Vasiliu, Victor Voicu, Daniel Vasile

Impactul terapiei farmacologice asupra calitatii vietii in depresia geriatrica - Octavian Vasiliu, Victor Voicu, Daniel Vasile
-5%
Preț: 38,00 lei
40,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9789732727669
Anul publicării: 2017
Pagini: 232
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Depresia geriatrica reprezinta o problema moderno-sociala de mare importanta, afectand o populatie deja vulnerabila fata de impactul stresurilor psiho-sociale. Stabilirea unor reguli de buna practica focalizate pe recuperarea completa reprezinta o necesitate pentru practicienii din toate specialitatile care colaboreaza la formularea strategiei de tratament in cazul pacientilor cu depresie geriatrica.
Tendinta de imbatranire a populatiei din tara noastra este un fenomen cert, dupa cum arata cercetari recente ale Academiei Romane: personale sub 15 ani reprezinta 15%, iar persoanele peste 60 ani 21% din totalul populatiei. Aceste date nu constituie insa un caz izolat, intrucat conform National Institutes of Health in SUA proiectia pentru populatia in varsta de minim 65 ani arata o dublare in urmatoarele trei decade, de la 48 de milioane la 88 milioane in 2050. Mai mult, la nivel mondial se constata o tendinta accelerata spre imbatranirea populatiei intr-un ritm fara precedent: 8, 5% (617 milioane) din populatia lumii este in varsta de minim 65 de ani, iar proiectia pentru 2050 arata un procent de 17 (1, 6 miliarde) pentru aceasta categorie.
O viata mai lunga nu implica insa in mod direct o viata mai sanatoasa, ceea ce rezulta din toate rapoartele epidemiologice analizate. Astfel, studiul realizat de Academia Romana arata ca speranta de viata sanatoasa in tara noastra este de 63 ani, ceea ce inseamna 9 ani de viata marcati de boli si dizabilitati, ca diferenta pana la speranta medie de viata a populatiei evaluate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.