2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Imunologie si imunopatologie. Editia a doua - Grigore Mihaescu, Carmen Chifiriuc

Imunologie si imunopatologie. Editia a doua - Grigore Mihaescu, Carmen Chifiriuc
-10%
Preț: 113,40 lei
PRP: 126,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Sâmbătă, 29 Ian. 2022
ISBN: 9789733909071
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: 2
Pagini: 748

DESCRIERE

Scopul editarii acestei noi editii este acela de a oferi un tablou cat mai complet al preocuparilor domeniului, precum si dezvoltarile majore din ultimii ani. Manualul face o prezentare detaliata a celor doua sisteme imunitare, cu actiune nespecifica si, respectiv, a sistemului imunitar cu activitate specifica indusa de contactul cu antigenele. Lucrareatrateaza sumarintregul spectru al preocuparilor stiintifice ale domeniului: studiul declansatorilor functiei imunitare (antigenele), organizarea sistemului imunitar si principalii efectori ai raspunsului imun (celulele cu functie protectoare nespecifica, anticorpii si limfocitele T), dinamica raspunsului imun, mecanismele moleculare ale reactivitatii imunitare si acorda un spatiu semnificativ Imunopatologiei. O atentie suplimentara a fost data patologiei autoimune, accentuandu-se rolul major al procesului inflamator intr-o multitudine de maladii. Capitolul reactiilor de hipersensibilitate abordeaza mecanismele celulare si moleculare ale celor 4 tipuri de reactii, cu accent special asupra reactiilor alergice. Notiunile de oncogeneza si imunologie tumorala, mecanismele de aparare antiinfectioasa, precum si bazele moleculare ale respingerii grefelor de tesuturi si organe sunt, de asemenea, prezentate. Capitolele de final se refera la imunitatea dobandita si interactiunile sistemului imunitar cu sistemul neuro-endocrin.

Cuprins: Caracterizarea generala a antigenelor. Imunoglobulinele (Anticorpii). Sistemul imunitar. Mecanismele rezistentei antiinfectioase innascute. Moleculele complexului major de histocompatibilitate. Raspunsul imun. Procesul inflamator. Reactiile de hipersensibilitate. Conflictul imunitar. Maladiile autoimune. Imunodeficiente. Imunitatea in transplantul de tesuturi si organe. Notiuni de oncogeneza si imunologie tumorala. Mecanisme de aparare antiinfectioasa. Imunitatea dobandita. Interactiunile sistemului imunitar cu sistemul neuro-endocrin.

Adresabilitate: Studenti, absolventi ai facultatilor de medicina umana, biologie, medicina veterinara, medici specialisti, biologi, chimisti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.