2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor - Alina Monica Axente

Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor - Alina Monica Axente
-5%
Preț: 42,75 lei
PRP: 45,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 21 Ian. 2022
ISBN: 9786062719401
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 200
Format: 165x235
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Dupa publicarea, in anul 2020, a primei parti din cursul dedicat dreptului roman, intitulata Institutii de drept privat roman. Vol. I. Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni, autoarea Alina-Monica Axente revine si cu partea a doua a aceluiasi curs, intitulata Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor. Ambele volume sunt adresate, desigur, studentilor facultatilor de drept aflati in primul an de studiu, fiind concepute spre a raspunde unei duble nevoi: atat aceea de introducere, cat si de incursiune aprofundata in aceasta arie de drept.

„Potrivit unei sintagme deja intiparite in ADN-ul tuturor juristilor autohtoni, «cel ce stie drept roman, stie drept civil, iar cel ce stie drept civil, stie DREPT». Izvorul acestui adagiu este tocmai Teoria generala a obligatiilor din dreptul roman.

Nevoia cunoasterii teoriei obligatiilor decurge din ratiuni care nu tin doar de obligativitatea justificata a existentei acestei materii in programa academica, ci si de insasi formarea rationamentului juridic de tip cauza-efect.
Materia obligatiilor romane, asa cum vor vedea studentii in anii superiori, reprezinta «mama» dreptului civil actual, fundatia pe care s-a consolidat Codul civil roman.

Din acest motiv, consideram ca este de datoria noastra morala si academica a mentine vie flacara sistemului de drept care a indeplinit o functie aproape demiurgica in elaborarea dreptului asa cum il cunoastem in prezent.
Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor propune si niste exercitii de imaginatie menite a devoala ratiunile fauritoare de norme juridice. Cu scopul de a incuraja vizualizarea in spatiu a unor concepte abstracte, intru consolidarea unei gandiri de jurist, expunerea materiei imbraca forma unui dialog imaginar purtat cu studentii.”

Alina-Monica Axente

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.