Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Istoria filosofiei romanesti - Alexandru Surdu, Dragos Popescu, Stefan-Dominic Georgescu

Istoria filosofiei romanesti - Alexandru Surdu, Dragos Popescu, Stefan-Dominic Georgescu
-5%
Preț: 93,10 lei
98,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 14 Apr. 2021
ISBN: 9789732730003
Anul publicării: 2021
Pagini: 494
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

La implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire (1918) a romanilor din Transilvania, Banat, Bucovina si Basarabia cu Romania, Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” al Academiei Romane a raspuns la initiativa Domnului Acad. Victor Spinei, Vicepresedinte al Academiei Romane, cu elaborarea unui Compendiolum, cum ii zicea Dimitrie Cantemir, al filosofiei romanesti. Aceasta, in momentele actuale, cand filosofia romaneasca, mai ales dupa Marea Unire, a fost deja sistematizata in cateva volume monumentale, referitoare unele la subdiviziuni ale acesteia, de exemplu, un volum de peste 700 de pagini referitoare numai la logica romaneasca, precedat de o sinteza cuprinzatoare, si doua volume de estetica romaneasca. La acestea se adauga numeroasele contributii din celelalte domenii filosofice, care se tot adauga la cele doua volume de Istoria filosofiei romanesti. Numai lucrarile mentionate totalizeaza peste 3. 200 de pagini. Amintim acest lucru pentru a evidentia dificultatea acestei intreprinderi rezumative, dar si pentru a scoate din discutie, fara alte comentarii, teza dupa care n-ar exista nicio filosofie romaneasca.” / Alexandru Surdu

„Constientizand ca in multe ramuri ale culturii si stiintei nationale lipsesc sintezele susceptibile de a reflecta succind si coerent traseul lor evolutiv – care implica marcarea celor mai insemnate impliniri si aportul punctual al reprezentantilor de seama ai domeniilor intelectuale –, Academia Romana si-a asumat elaborarea / coordonarea unor astfel de lucrari complexe, integrate intr-o colectie cu titlul «Civilizatia romaneasca / Romanian Civilization», editata initial in limba romana si, ulterior, in engleza sau in alte limbi de circulatie internationala.
In cadrul colectiei ar urma sa fie realizate peste 30 de volume, reflectand contributiile romanesti in toate principalele domenii culturale si stiintifice: agricultura, arta teatrala si cinematografica, artele vizuale, biologia, biserica, cultele religioase, chimia, demografia, diplomatia, dreptul si structurile institutionale, economia, electronica, etnologia, filosofia, fizica, geofizica, geografia, geologia, informatica, istoria, istoriografia, invatamantul, limba, literatura, matematica, medicina, muzica, sistemul monetar si bancar, sociologia, stiintele tehnice etc. Desigur ca acesta este unul dintre cele mai ambitioase proiecte asumate de Academia Romana de la infiintarea sa in urma cu peste un secol si jumatate, fiind meritoriu faptul ca multi dintre cei mai reputati reprezentanti ai inaltului for de consacrare si cercetare au consimtit sa se implice nemijlocit la fructificarea sa.
Dincolo de toate avatarurile existentiale, poporul roman a fost capabil sa genereze energii constructive, sa creeze valori in diferite segmente ale vietii, sa modeleze oamenii inzestrati, care au dobandit pretuire si pe alte meridiane. Volumele sintetice ce se vor elabora in cadrul colectiei insumeaza contributiile romanesti la tezaurul cultural si stiintific al omenirii, fiind o oglinda a potentialului intelectual national”.
(Acad. Victor Spinei)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.099 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.