Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Istoria romanilor - Volumul VIII (Academia Romana)

Istoria romanilor - Volumul VIII (Academia Romana)
-20%
Preț: 96,00 lei
120,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734506965
Anul publicării: 2017
Pagini: 1008

DESCRIERE

Academia Romana este cel mai inalt for de stiinta si de cultura din Romania. A fost fondata la 1 aprilie 1866, sub denumirea de Societatea Literara Romana, devenita la 1 august 1867 Societatea Academica Romana, iar in 1879 Academia Romana.

Conform statutului, rolul principal al Academiei consta in cultivarea limbii si literaturii romane, stabilirea normelor de ortografie obligatorii ale limbii romane, studierea istoriei nationale romane si cercetarea in cele mai importante domenii stiintifice.

Cele mai reprezentative lucrari academice sunt Dictionarul limbii romane, Dictionarul explicativ al limbii romane, Dictionarul general al literaturii romane, Micul dictionar academic si Tratatul de istoria romanilor. Academia Romana are 181 de membri activi alesi pe viata.

Nr. de pagini: 1008
Anul aparitiei: 2016

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

remarcabil

Întregul tratat de istoria românilor publicat la Academia Română acum în ediție adăugită și revizuită reprezintă o lucrare de seamă pentru cultura românească. Aproape toți marii noștri istorici de după 1944 au participat la elaborarea ei, unii din nefericire dispăruți înainte de a-și vedea opera publicată, și dacă la munca lor adăugăm condițiile grafice de calitate, nu putem spune decât un exclamativ REMARCABIL! Am citit cu nerăbdare lucrarea, exceptând volumele 9 și 10, pe care urmează să le parcurg cât de curând. Am deci motive să recomand tuturor "Istoria românilor", specialiști sau amatori. S-a renunțat la subiectivismul unor istorici precedenți ce au fost acuzați (uneori cu exagerare) de naționalism, este deci mult mai obiectivă și consider faptul o mare reușită. Printr-o atitudine lucidă istoria noastră nu are ce pierde. Citez dintr-unul din primele volume - nu avem întotdeauna multe dovezi pentru anumite perioade, însă atâtea câte sunt, sunt suficiente! Felicitări tuturor participanților la această realizare, pentru mine cel puțin a fost o delectare și totodată un mare îndemn de a-mi completa cunoștințele și cu alte lucrări ale Academiei, îndeosebi dedicate marilor noștri domnitori. pentru care sunt recunoscător tratatului acestuia.
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.