Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Volumul I. Perioada 1896-1917 - Aureliu Ciobanu, Constantin Gh. Ciobanu

Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Volumul I. Perioada 1896-1917 - Aureliu Ciobanu, Constantin Gh. Ciobanu
-10%
Preț: 166,50 lei
185,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9789975325455
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 364
Format: A4
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

VOL. I. Aceasta lucrare prezinta o catalogare a  primelor carti postale ilustrate cu tematica BASARABIA (vederi), aparute  in  Rusia, cat si in alte tari – Romania, Germania, Japonia, Italia, Ungaria. Catalogul include atat perioada clasica – 1896 - 1906, cat si epoca imediat urmatoare, in care a avut loc dezvoltarea cartofiliei basarabene, finisand cu anul 1917. Din cauza tirajelor reduse si a vechimii lor (peste 100 de ani)  anumite tipuri de carti postaleau devenit adevarate raritati,  majoritatea  dintre ele oglindind  momente ale epocii de inceput  a modernizarii Basarabiei, dar si unele  evenimente petrecute pe taram politic, social si cultural sau reflecta arhitectura populara si modul de viata al populatiei in acele timpuri.

Pentru a asigura descrierea  pieselor respective s-a elaborat aparatul stiintific, ce tine de descrierea pieselor, elaborandu-se terminologia specifica, inexistenta pana la aceasta etapa in Republica Moldova, deoarece nu exista lucrari publicate, care sa reflecte domeniul dat sau criteriile de prezentare a cartilor postale ilustrate.

Volumul  contine  tabelul sinoptic general al variantelor editoriale, cu specificarea editorilor si editurilor, catalogarea propriu-zisa fiind prezentata in tabele, cu reproducerea celor mai importante carti postale ilustrate. Importanta acestei lucrari consta in faptul ca pana in prezent nu s-a efectuat un studiu avansat al acestui domeniu de activitate cultural-istorica, fiind, de fapt, o premiera in sfera istoriei procesului editorial respectiv.

Lucrarea a fost elaborata in baza cercetarii colectiilor Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala,  Muzeului National de Istorie, Bibliotecii Nationale „V. Alecsandri”, Arhivei Nationale a Republicii Moldova si a colectiilor private in cadrul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala in colaborare cu Asociatia Filatelistilor, Maximafilistilor si Cartofilistilor din Republica Moldova.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.