Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Limba si literatura romana. Caietul elevului. Clasa a V-a - Florentina Samihaian, Sofia Dobra

Limba si literatura romana. Caietul elevului. Clasa a V-a - Florentina Samihaian, Sofia Dobra
-15%
Preț: 19,55 lei
23,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Aug. 2021
ISBN: 9786060033011
Anul publicării: 2020
Pagini: 136
Format: 21 x 30 cm

DESCRIERE

Caietul elevului limba romana clasa a 5 a 

Limba si literatura romana caietul elevului clasa a V-a este redactat de doua autoare cu multa experienta in domeniul didactic, la clasele de gimnaziu - Florentina Samihaian si Sofia Dobra. Cartea a aparut in anul 2020, la editura Art. Prezentarea grafica si continutul caietului de lucru sunt realizate atent si atractiv, pentru a ajuta elevii sa se apropie cu drag de studiul limbii romane si pentru a deprinde mai usor notiunile de gramatica.

Lucrarea este redactata in conformitate cu programa scolara in vigoare pentru disciplina Limba si literatura romana (clasele a V-a - a VIII-a), programa avizata cu Ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 3393/28. 02. 2017. Fiecare capitol prezinta notiuni despre literatura si texte literare, gramatica si de asemenea fise de lectura care reprezinta un instrument util de lucru.

Lucrarea poate fi utilizata eficient impreuna cu oricare dintre manualele scolare aprobate, dar pentru maxima eficienta, se recomanda utilizarea impreuna cu manualul. In clasa sau in cadrul studiului individual, caietul elevului limba romana clasa a V-a cu probleme rezolvate este un material didactic valoros, recomandat cu caldura pentru scolari, dar si pentru a fi folosit de profesori si cadre didactice, la orele de curs.

Ce cuprinde caietul elevului pentru clasa  a V-a?

Acest caiet auxiliar cuprinde 6 unitati de invatare, fiecare structurata in elemente de lectura / literatura, si notiuni de gramatica.

Unitatea 1 – „Despre mine. Selfie”, detaliaza textele literare si non literare si cuprinde notiuni de gramatica despre propozitii, cuvinte, sinonime. Etapele redactarii sunt utile pentru elev, pentru a deprinde corect modul in care va redacta lucrari si va lua notite.

Cea de-a II-a unitate, ”De-a ce ma joc”, cuprinde lectura unui text literar si elemente utile de gramatica, despre verb si diferite moduri – indicativ, viitor, perfect simplu, mai mult ca perfect si modul imperativ. Unitatea a 3-a ”Pe strada mea” aduce elevilor in atentie textul descriptiv literar, apoi partea de gramatica cuprinde informatii utile despre substantiv, articol, acordul subiectului cu predicatul. Redactarea unei descrieri ajuta elevul sa foloseasca notiunile invatate.

Unitatea a IV-a „Vreau sa salvez lumea” prezinta textul narativ literar, textul explicativ si multi-modal. In continuare, elevul afla despre pronume si adjective, in sectiunea de gramatica.

Unitatea a V-a „Calatoresc prin basme” ofera o plimbare atractiva in lumea povestilor, folosind textul narativ literar, iar partea de gramatica descrie numeralul. Elevul va redacta in caietul de lucru descrierea unei fiinte imaginare.

Cea de-a VI-a unitate „Din carte spre departe” incurajeaza elevii sa aprofundeze prin lectura ceea ce au invatat, analizand texte narative non-literare. Enuntul si tipuri de enunt completeaza cunostiintele de gramatica.

Cartea este axata pe 3 domenii de continut: Lectura, Limba, Redactare

Fiecare capitol al caietului pentru limba romana clasa a V-a cuprinde texte-suport atractive, dar si exercitii diverse. Calatoriile imaginare in lumea literara stimuleaza imaginatia elevilor, deschide gustul pentru lectura iar exercitiile de gramatica si cele de redactare il aduc mai aproape de o exprimare corecta in scris, un vocabular bogat si cunostiinte mai ample despre lucrarile literare din programa scolara. Modul prietenos in care e redactata cartea  ii ofera elevului sansa de a invata jucandu-se, il motiveaza prin auto-evaluarea finala, cuprinsa in ultima parte a cartii. Fisele de lectura sunt un instrument util, atat pentru invatarea acasa dar si in clasa, alaturi de elevi si profesori.

Caietul elevului este auxiliarul noului manual de limba si literatura romana ART, dar poate fi utilizat, punctual, in completarea oricarui manual scolar. Acesta este structurat in jurul a sase unitati de invatare subsumate temei recomandate de programa: Eu si universul meu familiar.

Limba si literatura romana caietul elevului clasa a 5 a

Caietul elevului este auxiliarul noului manual de limba si literatura romana ART, dar poate fi utilizat, punctual, in completarea oricarui manual scolar. Acesta este structurat in jurul a sase unitati de invatare subsumate temei recomandate de programa: Eu si universul meu familiar.

Aplicatiile propuse vizeaza cu precadere trei dintre domeniile de continut - Lectura, Limba si Redactare -, pentru ca acestea sunt domeniile care necesita, frecvent, contexte suplimentare de exersare pentru a consolida cele invatate.

Inovator din punct de vedere didactic si atractiv prin textele-suport propuse, caietul elevului limba romana clasa 5 pdf poate fi utilizat zilnic la clasa, pentru elevii cu ritm sustinut de lucru, dar si acasa, pentru realizarea temelor.

De ce este util caietul elevului limba romana clasa 5 editura Art?

Studiul limbii romane este incurajat mai ales in clasele de gimnaziu, pentru o pregatire de calitate a elevilor pentru examenele viitoare, de Capacitate si de admitere la liceu. O buna cunoastere a literaturii romane si a gramaticii inseamna in primul rand incurajarea cititului, apropierea de carti si de literatura. Acest caiet are rolul de a trezi interesul elevului pentru studiu, ii da oportunitatea sa invete si sa fixeze corect notiunile de gramatica, corelate cu texte literare bine alese, repsectand programa scolara.

Autorii au conceput acest caiet limba romana clasa a V-a ca un instrument util pentru invatare limbii romane dar si ca material suplimentar care completeaza notiunile mai putin intelese din manualele scolare, o deschidere spre lectura si citit. In caiet exista numeroase exercitii despre gramatica, texte diverse, exemple si diferite teme. La finalul fiecarui capitol, exista fisa de evaluare, care sprijina elevii si profesorii sa identifice nivelul de pregatire si o mai buna estimare a cunostiintelor despre literatura si gramatica.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.137 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.