Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Limba si literatura romana - Simulare pentru clasa a XI-a. Modele de subiecte si sugestii de rezolvare - Ed. Booklet

Limba si literatura romana - Simulare pentru clasa a XI-a. Modele de subiecte si sugestii de rezolvare - Ed. Booklet
-5%
Preț: 16,06 lei
16,90 lei (-4,97%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 2 Mar. 2020
ISBN: 9786065906143
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 130

DESCRIERE

Culegerea contine subiecte destinate elevilor de liceu, in conformitate cu modelele Ministerului Educatiei Nationale. Textele sunt inspirat alese, caracterizate de varietatea si substanta continutului, iar itemii sunt bine structurati, formulati clar, pe o problematica perfect gandita, complexa, astfel incat obiectivele enuntate in Cuvantul-inainte sa fie atinse de catre elevii clasei a Xl-a.
 
Prin modul in care este alcatuita: subiecte, posibile solutii de rezolvare, recomandari, culegerea este un instrument eficient.
Conf. univ. dr. Elena lonescu
 
Cartea se remarca prin varietatea si atractivitatea textelor nonfictionale alese, dar si a celor literare, care invita elevii la aprofundarea cunostintelor. De asemenea, le solicita identificarea diferitelor aspecte atat de ordin semantic, cat si stilistic. Indicatiile oferite pentru rezolvarea subiectelor sunt relevante si accesibile, menite sa le formeze tinerilor un sistem coerent de gandire. Recomand acest instrument de lucru, care evidentiaza experienta si competenta autoarelor, la nivel didactic si stiintific, prin prezentarea sistematica a cerintelor, in conformitate cu modelul oficial.
Conf. univ. dr. Manuela Saramandu
 
Cuvant-inainte:
 
Iubite cetitoriule,
Biruit-au gandul...
 
In fiecare generatie, apropierea examenului national de bacalaureat inseamna intensificarea ritmului invatarii si amplificarea emotiilor. Examenul maturitatii iti solicita, asadar, o pregatire stiintifica solida, dublata de o conduita psiho-emotionala adecvata, care trebuie dezvoltata, cu precadere, in clasa a XI-a.
 
Pentru a obtine rezultate frumoase, care sa te bucure si care sa-ti onoreze deopotriva parintii si profesorii, este recomandabil sa iti consolidezi deprinderile de lucru intelectual prin exercitii in concordanta cu noul format produs de M. E. N. C. S. In aces sens, lucrarea de fata iti ofera posibilitatea - prin cele treizeci de modele propuse - de a-ti imbogati vocabularul, de a-ti dezvolta capacitatea de argumentare si, nu in ultimul rand, de a-ti largi orizontul cultural prin informatiile din textul nonfictional cu rol de suport.
 
Progresiv, cerintele iti solicita - prin avansarea de la simplu la complex si de la concret la abstract - capacitatea de analiza si de sinteza sub forma lecturii critice, a lecturii creative etc. In consecinta, aceasta culegere se vrea o sursa de promovare a lucrului suplimentar atat de necesar inaintea simularii din clasa a XI-a.
 
In concluzie, nu trebuie sa privesti timorat spre simulare, nici spre examentul care te asteapta, ci increzator in tine, pentru ca ti-ai perfectionat tehnicile de lucru pe parcursul anilor de liceu. Daca inaintea primei simulari la limba si literatura romana ai deschis aceasta carte cu o posibila teama de necunoscut, dupa aceea poti sa revii la ea, dar cu nostalgie si cu recunostinta, asa cum te intorci cu drag la profesorul care ti-a calauzit pasii pe calea devenirii.
 
Sa fie sansa de partea ta!
Biruit-au gandul...
 
Cordial,
Autoarele
 
Fragment:
Devenit literat, Creanga intra in grijuri mari. Era muncit de sentimentul raspunderii si se umplea de toate sudorile cand se apuca sa scrie ceva.
 
Daca era vara, Creanga se dascalta si se dezbraca punandu-si camesoiul, sau intra de-a dreptul in putina cu apa, daca nu cumva se-nchidea in clasa lui de la scoala. De obicei, se scoala in zorii zilei, pe la patru dimineata, si se aseza pe nemancate la lucru...
 
A. Formuleaza, in enunturi, raspunsul pentru fiecare dintre urmatoarele cerinte cu privire le textul dat:
1. Indica sensul secventei in toata puterea cuvantului din textul dat,
2. Mentioneaza doua reactii pe care le are lon Creanga in cadrul procesului creator
3. Precizeaza motivul participarii lui Creanga la Junimea
4. Explica atitudinea lui Eminescu fata de Creanga
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.133 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.