Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Limbajul mitic si religios al artei princiare getice (sec. IV-III i. Chr.) - Rodica Ursu Naniu

Limbajul mitic si religios al artei princiare getice (sec. IV-III i. Chr.) - Rodica Ursu Naniu
-10%
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9975940633
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 248
Format: 17x24
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea de fata constituie rodul unor preocupari mai vechi privind istoria si civilizatia geto-dacilor, in special aspectele legate de spiritualitate, care s-au materializat intr-o lucrare de licenta, elaborata sub conducerea profesorului Ion Niculita, in cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii de Stat din Moldova, iar mai tarziu si intr-o teza de doctorat, coordonata de regretatul profesor Radu Florescu si sustinuta in 1998 la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti.

Este de la sine inteles ca demersul nostru a cuprins doar o parte infima a ceea ce defineste universul spiritual getic; chiar si asa, lucrurile nu sunt de fiecare data certe, dat fiind dificultatea interpretarilor, care nu totdeauna se inscriu intr-o schema logica, chiar daca se bazeaza pe observatii sigure privind contextul arheologic al descoperirilor, tipologia pieselor, relatia dintre obiectul decorat si motivul iconografic. in cele din urma, reconstituirea unor credinte religioase, magice sau mitologice este de neconceput in afara unor studii comparate, care au meritul de a pune in valoare atat universaliile, cat si unele traditii si ritualuri asemanatoare, pornind de la originea comuna, indo-europeana, a unor grupuri etnice (traco-frigiene, indo-iraniene, hittite s. a.). Concluzia la care am ajuns pe parcursul elaborarii acestei lucrari tine, in primul rand, de aspectul metodologic al cercetarii, care ar trebui sa fie una pluridisciplinara, pentru a permite cooptarea tuturor surselor (arheologice, comparate, literare, antropologice, etnografice etc.), necesare elucidarii unor fenomene atat de complexe cum sunt cele legate de creatia spirituala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.