Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Literatura pentru copii - Mircea Breaz

Literatura pentru copii - Mircea Breaz
-10%
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 27 Apr. 2021
ISBN: 9786068244389
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 204
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea discuta literatura pentru copii ca ""lectura emergenta"" - o literatura a ""inceputului de drum"", o literatura care antreneaza deopotriva cunoasterea rationala si dezvoltarea emotionala a copiilor de varsta scolara mica. Analiza prezinta, de asemenea, si modelul didactic al ""lecturii pentru intelegere"", in termenii unui program cu resurse si perspective considerabile de dezvoltare intr-o metodologie educationala complementara sau alternativa. Atat literatura didactica sau scolara, instituita canonic ca literatura ""adresata"" publicului vizat (literatura care propune modele normative vizand conditionarea didactica), cat si literatura ""aleasa"" de catre cititori ca literatura de placere, suplimentara sau optionala (literatura care propune modele interculturale) se consacra ca modalitati de succes in ""invatarea"" lecturii. 
Autorul chestioneaza distanta variabila dintre literatura populara si folclorul copiilor, frontiera nestatornica dintre literatura fantastica propriu-zisa si literatura de anticipatie stiintifico-fantastica, particularitatile interculturale ale povestilor lui Wass Albert sau ale literaturii aforistice traduse de Vöo István. Tipul de literaritate cel mai evident relevabil si in cazul literaturii pentru copii este acela care rezida in tentativele constante de insolitare a fenomenalului (profanul, istoria, conditia umana etc.), de transcendere a experientelor individuale, prin raportarea alegorica a aspectelor particulare la exemplaritatea evenimentelor existentiale fundamentale, general umane.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.110 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.