Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Mariri de volum gingival - Anca Silvia Dumitriu, Stana Paunica, Marina Cristina Giurgiu, Magdalena Cureu

Mariri de volum gingival - Anca Silvia Dumitriu, Stana Paunica, Marina Cristina Giurgiu, Magdalena Cureu
-10%
Preț: 78,03 lei
86,70 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9789733035503
Anul publicării: 2013
Pagini: 224
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea de fata, la a doua editie, reprezinta un pretios indreptar privind patologia si tratamentul maririlor de volum gingival in activitatea practica a medicilor dentisti, a rezidentilor in parodontologie, a studentilor si de informare a medicilor de alta specialitate privind progresele parodontologiei moderne.
Temele abordate in prima editie sunt analizate si completate intr-o maniera actualizata, care corespunde progreselor inregistrate in ultimii patru ani de la aparitia lucrarii. Sunt prezentate date actuale privind etiopatogenia micro¬biana specifica alaturi de influentele de ordin genetic ale traumei ocluzale si ale altor factori favorizanti. Modalitati noi de monitorizare clinica ale maririlor de volum gingival sunt realizate prin noi indici clinici de evaluare a statusului parodontal.
O contributie remarcabila este legata de dezvoltarea cunostintelor privind rolul imbolnavirilor gingivo-parodontale in producerea bolilor sistemice, domeniu cu un important impact actual in preocuparile specialistilor in parodontologie din intreaga lume medicala.
Un merit deosebit al lucrarii il constituie elaborarea si prezentarea modalitatilor concrete de tratament eclectic, individualizat fiecarei forme clinice de marire a volumului gingival de cauza microbiana sau in contextul efectelor secundare ale unor afectiuni gingivale ori ale efectelor secun¬dare rezultate din tratamentul medicamentos al acestora.
In acest mod, lucrarea se constituie intr-un ghid de tratament diferentiat, realizat printr-un complex de proceduri, de la cele mai simple, uzuale, pana la tratamente specializate, de chirurgie, precum gingivectomia si gingivec¬tomia gingivoplastica.

Prof. Univ. Dr. Alexandru Bucur
sef Catedra/Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.