Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Matematica Bacalaureat 2019 M_ştiinţele-naturii, M_tehnologic 40 de teste

Matematica Bacalaureat 2019 M_ştiinţele-naturii, M_tehnologic 40 de teste
-12%
Preț: 24,64 lei
28,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-2793-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 272
Format: 16.5x23.5

DESCRIERE

 

Avizat M. E. N. conform O. M. nr. 3022/8. 01. 2018

Bacalaureat 2019. Matematică M_ştiinţele naturii; M_tehnologic este GHIDUL COMPLET pentru pregătirea examenului de bacalaureat.

Lucrarea conţine:

  • Teme recapitulative ce includ noţiuni teoretice şi probleme de antrenament pe trei niveluri (iniţiere, consolidare şi evaluare) şi care acoperă toată programa pentru bacalaureat. Problemele sunt însoţite doar de răspunsuri (cele de iniţiere) sau de soluţii detaliate (cele de consolidare).
  • 40 de teste (dintre care 10 fără soluţii) după modelul M. E. N.

Lucrarea poate fi folosită în învăţarea curentă, permiţându-le elevilor să se pregătească în condiţii reale, de examen, dar se poate dovedi un instrument util şi în vederea recapitulării materiei la finalul unui semestru sau la sfârşitul anului şcolar.

 

Cuvant-inainte:

 

Examenul de Bacalaureat reprezinta pentru fiecare tanar o placa turnanta in devenirea lui intelectuala si personala, avand menirea de a certifica pregatirea stiintifica si competentele dobandite in Iiceu, dar si de a deschide un orizont profesional sau academic adecvat fiecaruia. In consecinta, performanta la acest examen, si indeosebi la disciplina matematica, presupune un efort de pregatire constant, atat pentru parcurgerea continuturilor, cat si pentru fixare, sistematizare, recapitulare. Cartea se adreseaza celor care pregatesc bacalaureatul la matematica, de tip M_St-nat si M_tehnologic.

Lucrarea de fata isi propune sa fie un ghid eficient, cu o strategie completa, care sa raspunda tuturor exigentelor disciplinei si ale probelor de examen. Trebuie mentionat ca aceasta carte este adaptata la forma de organizare a probei de matematica din cadrul examenului mentionat. Elevii profilului stiinte ale naturii si cei ai profilului tehnologic au o programa de examen asemanatoare pentru clasele a XI-a — a XII-a, dar cu diferente importante de continut pentru clasele a IX-a — a X-a. De aceea, am evidentiat problemele si testele specifice doar elevilor de la profilul stiinte ale naturii. Astfel, acestea sunt marcate cu semnul „*".
 
Cartea are un pronuntat caracter metodic, fiecare paragraf avand trei componente: una de una de consolidare si una de evaluare. Primele patru capitole sunt rezervate antrenamentului specific pentru examen. Problemele sunt grupate pe teme, urmarind acoperirea completa a programei. Acolo unde o anumita tema nu era destul de bine reprezentata in variantele examenelor din anii precedenti, au fost adaugate probleme clasice, pentru o mai buna aprofundare a subiectului.
 
Asadar, un elev isi poate alege singur un capitol pe care vrea sa il repete si gaseste in carte un numar suficient de exercitii cu ajutorul carora sa-si atinga scopul. Problemele din partea de initiere sunt insotite doar de raspunsuri. Problemele din partea de consolidare sunt insotite de indicatii si raspunsuri, dar si de solutii detaliate acolo unde acest lucru se impune. Problemele din partea de evaluare nu au raspunsuri.
 
 
Capitolul al cincilea este rezervat testelor. Acestea au o structura specifica examenului de Bacalaureat. Testele sunt dispuse pe doua categorii. Prima categorie este formata dintr-un set de 30 de teste propuse, dupa modelul subiectelor date la examenul de bacalaureat din ultimii ani si insotite de rezolvari complete. Testele din a doua categorie sunt pentru autotestare si nu sunt insotite de rezolvari. Lucrarea poate fi folosita si pentru invatarea curenta, deoarece permite elevilor sa se antreneze in conditii reale, de bacalaureat. Ea se poate dovedi un instrument util profesorilor si elevilor in vederea recapitularii materiei la finalul unui capitol sau la sfarsitul anului scolar.
 
Autorii

 

 

Născut la 30 noiembrie 1960, Zanoschi V. Adrian este profesor de matematică la Colegiul „C. Negruzzi”, Iasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premii si distinctii:

•Premiul Pogor acordat de Primaria Municipiului Iasi pentru rezultatele obtinute la balcaniada de matematica, 2006.
•Diploma „ Gheorghe Lazar”, clasa I, acordata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru merite deosebite in activitatea la catedra si pentru rezultate remarcabile obtinute in formarea si educarea tinerilor, 2007.
•Diploma de excelenta acordata de Guvernul Romaniei pentru palmaresul realizat in domeniul educatiei si pozitia de excelenta detinuta in galeria de olimpici ai scolii romanesti, 2008.
•Diploma de excelenta acordata de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele internationale desfasurate in anul scolar 2005-2006.
•Diploma de excelenta acordata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Tineretului pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele internationale desfasurate in anul scolar 2006-2007.
•Diploma de excelenta acordata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Tineretului pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele internationale desfasurate in anul scolar 2007-2008.
•Diploma de excelenta acordata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Inovarii pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele internationale desfasurate in anul scolar 2008-2009.
•Diploma de excelenta acordata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Inovarii pentru rezultatele deosebite obtinute la olimpiadele internationale desfasurate in anul scolar 2011-2012.

 

 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.036 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.