Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Metodica pentru perfectionarea maistrilor instructori - Petru Cociuba, Eugen Radu, Paul Matos, Letitia Ana Morariu, Hortensia Alice Mot

Metodica pentru perfectionarea maistrilor instructori - Petru Cociuba, Eugen Radu, Paul Matos, Letitia Ana Morariu, Hortensia Alice Mot
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9739961762
Anul publicării: 2000
Pagini: 128
Categoria: Afaceri
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea se adreseaza maistrilor-instructori care doresc sa-si sustina gradele didactice in invatamant.

      Esenta modernizarii invatamantului nu consta in acceptarea fara discernamant a oricarei inovatii, aruncand peste bord ceea ce a avut si are bun scoala romaneasca. In toate laturile procesului educativ – continut, principii, metode, forme de organizare etc. – este necesar sa se tina pasul cu cerintele societatii si sa se utilizeze judicios mijloacele pe care tehnica actuala le pune la dispozitia scolii. E necesara indrazneala, dar e necesara si prudenta, fiindca scoala nu opereaza cu obiecte, ci cu oameni in devenire. Educatorii sunt raspunzatori de modul cum se formeaza cetateanul de maine.

      Autorii nu au pretentia ca au raspuns la toate intrebarile pe care si le pun educatorii. Am fi multumiti daca lucrarea i-ar sugera cititorului noi intrebari si ar constitui un material de referinta, in cadrul caruia intrebarile sa gaseasca o rezolvare creatoare si fecunda.

      Tinand seama de faptul ca putine lucrari prezinta aspectele metodice pentru un domeniu atat de vast (toate profilele mecanice si electrotehnice), am considerat ca elaborarea acestei lucrari este deosebit de utila celor care doresc sa se pregateasca pentru examenul de definitivat, gradul II si gradul I in invatamant.

      Lucrarea cuprinde 14 capitole, structurate astfel, incat sa prezinte: dotarea atelierelor, lectia de instruire practica, metode si mijloace de invatamant, evaluarea activitatii didactice, creativitatea, motivatia scolara si profesionala, ergonomia si procesul de invatamant, proiectarea activitatii maistrului, rolul disciplinelor de specialitate in formarea competentei profesionale, a priceperilor si deprinderilor de munca, profilul psihologic al varstei scolare, orientarea scolara si profesionala.

      In fiecare capitol se prezinta, esentializat, principalele elemente necesare activitatilor maistrului-instructor in procesul de educare, de formare a priceperilor si deprinderilor concrete de munca, de creare a unei motivatii pozitive spre indragirea meseriei pe care o invata elevul.

      Lucrarea de fata este o incercare de a suplini lipsa unei bibliografii sistematizate pentru pregatirea examenelor de grad la maistri-instructori.

      Ea poate fi folosita la fel de bine de inginerii care se pregatesc pentru aceste examene.

      Autorii au o vasta experienta in domeniu, sunt metodistii Centrului de Perfectionare de la infiintarea lui si au studiat bibliografia in domeniu in cei peste 25 de ani de experienta didactica.

Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.109 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.