Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Mic tratat de cardiologie (editia a doua) - Carmen Ginghina

Mic tratat de cardiologie (editia a doua) - Carmen Ginghina
-5%
Preț: 332,03 lei
349,50 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Vineri, 10 Apr. 2020
ISBN: 9789732728284
Anul publicării: 2017
Pagini: 1146
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ce am facut noi?
Am renuntat la unele capitole (cum ar fi „alegerea metodei de evaluare”); am adaugat capitole noi (de pilda „adaptarea cordului la efortul fizic”, „cardio-oncologia”); am ameliorat unele fragmente prin schimbarea autorilor (de exemplu „tomografia computerizata” scrisa de prof. dr. Ioana Lupescu, „rezonanta magnetica nucleara” de dr. Razvan Capsa), am imbogatit unele capitole (de pilda „regurgitarea aortica” scrisa de dr. Roxana Enache, acesta fiind titlul doctoratului sau, „evaluarea riscului perioperator in chirurgia non-cardiaca si cardiaca” scrisa de noul interventionist dr. Lucian Predescu).
Ce am adus nou?
Am imbogatit unele capitole, schimbandu-le aspectul: am inlocuit, de exemplu, prezentarea de caz Marfan cu altele noi, fistulele cutanate si coronariene, la „evaluarea clinica a bolilor cardiovasculare”; am ameliorat capitolele (adaugand, de pilda, „ecografia de stres” la „ecocardiografie”; am adus la zi capitolele vechi, adaugandu-le noile clasificari (la „cardiomiopatii”) sau noile indicatii ale ghidurilor ESC (la capitolul „tromboembolismul pulmonar”); am schimbat aproape totul – in mod special prezentarile de caz (la hipertensiunea pulmonara, bolile cardiace congenitale, pericardite).
Ce frapeaza acum?
Aerul nou al cartii; placerea de a scrie oriunde a autorilor (capitolul de „preventie” s-a scris in strainatate) si minutiozitatea extrema a descrierilor (vezi insuficienta cardiaca) si expunerea exceptionalei experiente a medicilor (vezi „afectarea cardiaca in alte conditii patologice”).
Astfel, putem spune ca am preluat de la maestrii nostri – prof. dr. C. C. Iliescu, prof. dr. Costin Carp, prof. dr. Eduard Apetrei – tot ceea ce au realizat; am „cules” de la scriitorii care au publicat in Editura Academiei Romane claritatea stilului si am incercat sa realizam o carte foarte buna.
Ce spun autorii?
• O experienta noua, o bucurie de a transmite ceea ce am invatat noilor generatii alegand cu parcimonie ceea ce este de scris pe hartie. (Prof. dr. Bogdan Alexandru Popescu)
• Am scris cu deosebita constiinciozitate tot ce mi s-a parut interesant, incercand sa „prind” publicul in nesfarsitele contradictii ale insuficientei cardiace si bolilor cardiace congenitale. (Prof. dr. Ioan Mircea Coman)
• Mi-am ales cu grija temele pentru a ilustra cat mai convingator ce este nou printre factorii de risc, insuficienta cardiaca, ischemia mezenterica. Mi-am ridicat sus stacheta si am incercat s-o depasesc. (Conf. dr. Ruxandra Jurcut)
• Am incercat sa ies din tipare, sa fac atragatoare prezentarile ECG si de HTA prin exemple deosebite si sa adaug un nou „farmec” tromboembolismului pulmonar... (Dr. Carmen Beladan)
• Am scris cu atentie, reluand nu odata textul, incercand sa fac cat mai clare valvulopatiile, cu nenumaratele lor nuante. (Dr. Andreea Calin)
• O experienta cu adevarat noua. Am incercat impreuna cu colegii mei de echipa si chirurgul sef al clinicii de chirurgie sa descriu in amanunt bolile aortei si moartea subita si resuscitarea cardiaca cu toate datele sale noi. (Conf. dr. Ovidiu Chioncel)
• Mi-am dorit sa limpezesc, sa aduc la zi tot ceea ce se stie acum despre angina stabila, inclusiv despre noile anticoagulante, si sa ilustrez cat mai atragator tot ceea ce este nou. (Dr. Adrian Mereuta)
• Nu este numai ce s-a scris (pot zice ca am muncit din greu la sindroamele coronariene acute cu supradenivelare de ST), ci si modul in care s-a lucrat, nesfarsita grija pentru fiecare amanunt, pentru fiecare cuvant. (Dr. Cosmin Calin)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.