Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Moduri de a percepe. O introducere in teoria artei moderne si contemporane - Cristian Nae

PRP: 38,48 lei (-14,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,71 lei
Diferență: 5,77 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734651153
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: 2
Pagini: 248
Format: 160x235 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Editia a II-a
 
Operele de arta isi datoreaza notorietatea modului in care sunt percepute de privitor, in special de cel profesionist. Odata cu transformarile petrecute in domeniul artelor vizuale de-a lungul timpului s-a schimbat si felul in care publicul a receptat si interpretat lucrarile de arta. Volumul isi propune o introducere in teoriile artei moderne si contemporane, cu accent pe relatia dintre subiectul receptor si opera de arta, din perspectiva relatiilor de putere, a retoricii vizuale si a structurilor dorintei. Istoricii si criticii de arta, esteticienii, precum si artistii din noile generatii vor gasi aici conceptele si teoriile care au influentat decisiv studiul imaginii in ultima jumatate de secol, explorind diverse tipuri de analiza critica a vizualitatii.
 
Din cuprins:
Imagine, societate si ideologie: teoria social-critica a artelor vizuale - Imaginea-ecran: teorii psihanalitice ale artei si reprezentarii vizuale - Imagine si semn: teorii structuraliste ale artelor si reprezentarii vizuale - Imagine si text: teorii post-structuraliste ale artelor si reprezentarii vizuale - Imagine, discurs, putere: analiza critica a discursului si a spatialitatii - Estetica relationala: de la obiecte la relatii sociale - Estetica dialogica: arta, comunicare si comunitate - Globalizare si reprezentare a identitatii: teoria postcoloniala a artelor vizuale.
 
Cristian Nae este conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Arte Vizuale si Design, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, unde preda cursuri de Estetica, Teorii contemporane ale artei si vizualitatii si Metodele istoriei artei. A obtinut doctoratul in filosofie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (2008) si, ulterior, a beneficiat de o bursa NEC‑Adevarul si Getty‑NEC la Institutul de Studii Avansate, Colegiul „Noua Europa” din Bucuresti (2010‑2012), de un grant PATTERNS Lectures finantat de ERSTE Stiftung si WUS Austria pentru implementarea cursului „Politici ale identitatii in arta est‑europeana dupa 1989” la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi (2010‑2011), precum si de un grant de cercetare postdoctorala finantat de CNCSIS‑UEFISCDI in cadrul aceleiasi universitati (2010‑2012). Este membru al College Arts Association (CAA) din SUA, European Society for Aesthetics (ESA) si al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta (AICA). A publicat numeroase studii si articole in reviste si volume colective de circulatie internationala. Este de asemenea autorul volumului Arta dupa sfirsitul artei. Danto si redefinirea operei de arta (Editura Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, 2010).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4645 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.